Saucony Tempus

Lyhyesti

Arjen luksusta – monipuolinen laatutossu

Kuvaus

Saucony taisi osua uutuusmallillaan kohteeseensa. Testissämme ollut Saucony Tempus ihastutti luontevalla juoksutuntumallaan ja monikäyttöisillä ominaisuuksillaan.

Tempus on heti ensi askelista lähtien juoksijan paras kaveri. Vaimennus, vakaus, rullaus ja mukavuus ovat hienosti tasapainossa, ja US 10 -koon kenkä painaa vain 273 grammaa. Kepeyden myös tuntee juostessa, ja nämä jalassa juoksijan suu vääntyy hymyyn huononkin päivän jälkeen.

ISTUVUUS on hyvällä mallilla. Kantapää pysyy paikallaan napakasti ja kengän keskiosa kietoutuu jalan ympärille mukavasti. Sopivan paksuinen ja tukeva iltti on neulottu jämäkästi kiinni kengän sisuksiin ja se pysyy juostessa paikallaan varmasti. Nauhoitus on takuuvarma ja toimii kuten pitääkin. Lesti on normaalin levyinen.

Välipohjaan on rakennettu hieman kovemmasta materiaalista vakautta lisäävä kehys. Se tuo sisäsyrjän puolelle ylimääräistä tukea, joka auttaa ylipronatoivaa juoksijaa. Tukiominaisuudet ovat kuitenkin sen verran maltilliset, että Tempus sopii mainiosti myös neutraalisti askeltaville. 

Kovempaa materiaalia ympäröi kimmoisampi PWRRUN PB -välipohjamateriaali. Vaikka pehmeyden tuntee kannan alla jo kävellessä, juoksutuntuma ei ole lainkaan upottava, vaan pikemminkin hyvä yhdistelmä vaimennusta ja kimmoisuutta.

Askeleen vakautta korostaa se, että välipohja levenee voimakkaasti alaspäin. Ulkopohjassa kumiseosta on hivenen säästelty, mutta ulkosyrjällä kulutusta kestävää kumia lienee kuitenkin riittävästi.

TEMPUS sopii erinomaisesti kuntoilijan yleiskengäksi, sillä perusharjoittelun lisäksi tämä kivasti rullaava tossu on kelpo reippaiden lenkkien tossu. Aktiivijuoksijalle se on enemmänkin pitkien lenkkien ja perustreenien arkinen työjuhta – joskin erittäin laadukas sellainen.

Tempuksen hintalappu toki kirpaisee, mutta näin mukavien juoksukilometrien takia muutaman lisäkympin maksamista kannattaa harkita.

Musta testikenkämme ei erityisesti säväytä ulkonäöltään. Räiskyvämpää väritystä arvostaville on tarjolla ainakin keltainen ja turkoosi versio. Näillä ominaisuuksilla Tempusta ei ainakaan värivalinnan osalta tarvitse piilotella.

Saucony Tempus

  • Paino 273 g (M: US 10)
  • Droppi 8 mm
  • Hinta 189 €
  • saucony.fi

+ Plussat

  • vaimennus, kimmoisuus, tasapainoinen ja monipuolinen
  • keveys, sopii monelle

– Miinukset

  • hintava, melko vaatimaton ulkoasu

 

Lue myös:

Saucony Peregrine 12

TEKSTI PENA REKIRANTA KUVAT ARI J. HYYTIÄINEN

Juoksija 7/2022

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Harjoituskenkä, Vauhtilenkit

Merkki

Saucony

Tuki / Ohjaus

Neutraali, Ylipronaatio

Välineryhmä

Kengät