Shimano IC5 -sisäpyöräilykengät

Lyhyesti

Shimano IC 5 -pyöräilykengät sopivat parhaiten kuntoilijalle spinning-tunneille.

Kuvaus

Shimano IC5 on naisille suunnattu sisäpyöräilykenkä. Kyse on merkin ykkösmallista, jota ei tehdä lainkaan miehille. Maantiepyöräilijän ja triathlonistin kannalta harmittavasti Shimano IC5 -pyöräilykenkiin voi kiinnittää vain maastopyöräilyyn ja yleiskäyttöön suunnitellut SPD-klossit.

Klossivalinnan takia traineriin kiinnitettyyn maantie- tai triathlonpyörään pitäisi vaihtaa toiset polkimet. Operaatio ei ole kummoinen talvitreenejä ajatellen, mutta kesällä yksittäisiä sisätreenejä varten ei huvittaisi polkimia ruuvailla.

Boa-kiinnityksellä sisäpyöräilykenkä istuu kuin sukka jalassa ja osoittautui oikein miellyttäväksi ajaessa. Sisäpohjallinen asettuu hyvin jalkaa vasten.

Kengän päällinen on nopeasti kuivuvaa ja joustavaa materiaalia, joten jalka ei hikoile kovin herkästi. Vaikutuksen huomaa herkemmin, jos käyttää kenkää ilman sukkaa. Vaikka päällinen on pehmeää verkkomaista materiaalia, jalka pysyy kengässä hyvin paikoillaan eikä liiku turhaan.

Liian taipuisat tavoitteelliselle pyöräilijälle

Shimano IC5 -sisäpyöräilykengän jäykkyys on merkin asteikkolla 5/12. Tämän huomaa sekä kävellessä että pyöräillessä. Kengällä on yllättävän mukava kävellä, mutta polkiessa kenkä tuntuu kaiken kaikkiaan liian pehmeältä ja joustavalta.

Pohjista ei välity voima pyörään samalla tavalla kuin hiilikuitupohjaisista pyöräilykengistä. Pitkään polkiessa jalkapohjat väsyvät ilmeisesti juuri turhan löysien pohjien takia.

Shimano IC5 ei tuntunut jalassa riittävän jämäkältä eikä antanut jalan ympäri sellaista tukea kuin kovatasoinen testikuskimme kaipasi. Kenkä oli kuitenkin mukava jalassa. Kenkä onkin parhaimmillaan sisäpyöräilyä kuntoilumuotona harrastavalle ihmiselle, joka ei kaipaa pyöräilykengältään jämäkkyyttä.

Kenkä sopii parhaiten normaalilestiselle jalalle, sillä kapea jalka saa kengältä turhan vähän tukea Boa-kiristyksestä huolimatta. Kävellessä Shimano IC5 ei luista ja hikisellä klinkkerilattiallakin pysyy ongelmitta pystyssä.

Onko Shimano IC5 -sisäpyöräilykenkä hyvä ostos?

Jos poljet omalla pyörälläsi trainerilla tai treenaat tavoitteellisesti, vastaus otsikon kysymykseen on ei. Silloin oma maantie- tai triathlonkenkä antaa paremman voimansiirron ja tuen.

Jos pyöräilysi rajoittuu spinning-tunteihin, Shimano IC 5 voi olla hyvä valinta.

Paino 292 g (36, valmistajan ilmoittama), 130 €

Plussat

  • mukava jalassa
  • tuulettuu hyvin
  • ei luista
  • boa kiinnitys

Miinukset

  • liian pehmeä
  • ulkonäkö
  • SPD-klossit rajaavat käyttöä
  • paino
Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Pyöräilykengät

Merkki

Shimano

Välineryhmä

Pyöräily