Suunto 9 Peak

Lyhyesti

Uusi kello, tuttu ohjelmisto

Kuvaus

SUUNTO 9 PEAK on fyysisenä laitteena pitkälti uusi. Urheilukello on selvästi edeltäjäänsä pienempi ja kevyempi, rannesykeanturin toimittaja vaihtui ja silikonirannekkeessa muuttuivat sekä kiinnitys runkoon että kiristyksen varmistus. Jälkimmäinen tapahtuu nyt tapilla lenkin sijaan.

Aiemmat Suunnon huippumallit ovat olleet näyttäviä mutta kookkaita. Uutuus yhdistää yksinkertaisen ja näyttävän designin pieneen kokoon ja painoon.

Suunto 9:n ongelmana ollut heikko rannesykemittaus on parantunut testiviikon perusteella selvästi. Anturiksi vaihtui LifeQ, jonka tekniikka osoittautui toimivaksi Suunto 7:ssä. Keskivaikean testiranteen syke selvisi juoksussa moitteetta, kunhan ranneke oli kiristetty napakaksi. Pitkät maastopyöräilyt paljastivat, että tarkkuus vaati lajiin turhankin tiukkaa kiristystä.

Jo aiemmin kilpailijoilla ollut happisaturaation mittaus tuli myös Suuntoon. Näytön kirkkaus säätyy valaistuksen mukaan, mikä on kätevää pimeällä liikkuessa. Akunkestoksi Suunto lupaa edeltäjän tavoin 25 tuntia tarkalla paikannuksella.

Ohjelmiston ominaisuudet ovat pitkälti tuttuja Suunto 9:n tuoreimmasta päivityksestä. Merkittävimmät uutuudet ovat valmiiseen reittiin tarrautuva paikannus ja ohjelmistopäivitykset langattomasti sovelluksen kautta.

Mikäli suorituksen pohjana on gpx-reitti, mittari piirtää kulun jäljen mukaiseksi, jos reitiltä ei poistuta liian kauas. Siten reitti ei piirry esimerkiksi satelliittipaikannukselle hankalien kivitalojen päälle. Miinuksena pienet reittimuutokset – kuten talon kierto toiselta puolelta – piirtyvät alkuperäisen jäljen mukaisesti.

Suunto 9 Peak

Suunto 9 Peak

  • 569 €, 62 g

Suunto 9 Peak Titanium

  • 699 €, 52 g
  • suunto.com
Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Älykellot, Sykemittarit, Urheilukellot

Merkki

Suunto

Välineryhmä

Älykäs harjoittelu, Hiihto, Juoksu, Triathlon