VJ Ultra

Lyhyesti

Parhaimmillaan pitkillä taipaleilla ja treenikilometrien taittajana.

Kuvaus

Suomalaismerkin uutuus laajentaa mallistoa jälleen vaimennetumpaan suuntaan. Ultran välipohja on selvästi paksumpi kuin toissa vuonna esitellyssä Maxxissa, ja ero tuntuu sekä päkiässä että kannassa. Punnituksemme mukaan Ultra on silti 20 grammaa kevyempi.

Pohjan materiaalina on tuttu pitävä butyylikumiseos. Siihen on haettu kestävyyttä Maxxin tavoin nappuloiden pintaalasta, mutta samalla on kadonnut Irockin ja XTRM:n pienempien ja korkeampien nappuloiden erinomainen ote. Maxxin nappuloiden nelikulmiot muuttuivat kaksiosaisiksi väkäsiksi, jotta pito märällä paranisi. Muutos vei oikeaan suuntaan, mutta kosteilla kallioilla ongelmat eivät täysin kadonneet. Muutoin kuvio tarjoaa hyvän pidon eikä kerää moskaa.

Ultra tuntuu kimmoisalta ja askel pyörähtää sujuvasti päkiältä, joten tiesiirtymät hoituvat. Paksuuteensa nähden pohja tarjoaa yllättävän hyvän tuntuman alustaan etenkin notkeasta päkiästä. Ultra ei silti ole lyhyiden teknisten kisojen vauhtikenkä. Kaltevalla VJ tukee kohtuullisesti jalkaterää.

Pintakangas suojaa oksien pistoilta ja tuo kulutuskestävyyttä. Kärki suojaa kiviltä kohtuudella, paksu pohja erinomaisesti. Kenkä hylkii vettä. Ultrissa on kohtuullisesti tilaa jalalle, ne istuvat hyvin ja kiinnittyvät nauhoituksella napakasti.

  • Droppi 6 mm
  • Paino 286 g M US 11
  • Hinta 180 €
+ Plussat
  • Vaimennuksen ja kimmoisuuden yhdistelmä
  • Rullaavuus
− Miinukset
  • Kuvioinnin pito märällä kalliolla

 

Polkujuoksija 2021

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Polkujuoksu

Merkki

VJ

Välineryhmä

Kengät