Pirkan Hiihto 2022 – ladut täyttyvät taas

5 vinkkiä juoksijan hiihtoharjoitteluun
Lukulistalle

Kahden vuoden tauon jälkeen hiihtäjät pääsevät mittaamaan kuntoaan Pirkan Hiihdon 90 kilometrin perinteisen kuninkuusmatkalla Kankaanpään Niinisalosta Ylöjärven Teivoon tai puolimatkoilla.

Pirkkaa hiihdetään ensi sunnuntaina 6.3. hiihtäjälle sopivassa pakkaskelissä. Hiihtoon voi vielä ilmoittautua torstaina 3.3. Tampereen toimistolla, Teivossa lauantaina 5.3. klo 15.00-19.00 ja kisa-aamuna vielä lähtöpaikoilla.

– Yleensä Niinisalossa on aamun lähtöhetkellä kylmää ja näin saattaa olla nytkin. Vaikka uutta lunta ei enää suuria määriä ole luvassa, laduntekijöillä kiirettä riittää aivan lähtöhetkeen saakka. Viimeinen silaus tehdään lauantain aikana tai vielä aikaisin sunnuntaina aamuyöllä, kertoo Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

Oma perinteensä on Kyröskoskella Koulukadun lumetus; osa kadusta muuttuu hiihtoladuksi lauantai-illan myöhäisinä tunteina. Hämeenkyrön hiihto-osuudella on myös uutta, kun Pirkan Hiihto kulkee nyt ensimmäistä kertaa valtatien 3 alitse Pirkan alikulkutunnelia käyttäen. Kohde oli valmiina jo vuoden 2020 hiihtoon, joka peruuntui huonon lumitilanteen vuoksi.

– Hiihtoon ilmoittautuneita on tällä hetkellä runsaat 1 300 eli varmaan pääsemme ainakin tavoitteeksi muodostuneeseen 1 500 osallistujaan, Syrjänen kertoo.

Ensimmäinen Pirkan Hiihto järjestettiin vuonna 1955. Ensimmäiset kunniahiihtäjät eli 25 suoritusta saavuttaneet saivat oman henkilökohtaisen mustakeltaisen numeronsa vuoden 1979 hiihdossa. Ennen tämän vuoden tapahtumaa heitä on jo 797 miestä ja 31 naista. Naisten sarja tuli Pirkan Hiihtoon vuonna 1973.

Ensimmäiset hiihtokuninkaat eli 50 Pirkan Hiihtoa suorittaneet kruunattiin vuonna 2004. Nyt heitä on 25. Uusia hiihtokuninkaita ei tänä vuonna ole tulossa, mutta useampi hiihtäjä saa tänä vuonna täyteen 40 Pirkan Hiihtoa.

66. Pirkan Hiihto järjestetään sunnuntaina 6. maaliskuuta. 90 kilometrin täysmatkan lisäksi on mahdollista hiihtää myös Retki-Pirkka 52 kilometrin (perinteinen/vapaa) Niinisalosta Kyröskoskelle ja 45 kilometrin Puoli-Pirkka (perinteinen/vapaa) Hämeenkyrön lentokentältä Teivoon. 90 kilometrin päämatkan voi suorittaa myös viestihiihtona Neliveto-sarjassa. Lauantaina 12.3. hiihdetään Pirkan Reppuhiihto omahuoltoperiaatteella ilman ajanottoa. Reppuhiihdossa on myös ensimmäistä kertaa mukana 52 kilometrin puolimatka sekä neliveto.

Tiedotus Pirkan Hiihto ry

Vastaa