Kotiruokaa pidetään usein ylivertaisena valmisruokiin verrattuna, mutta nykyvalikoimien tarkempi tarkastelu paljastaa, että valmisruokien joukosta löytyy runsaasti laadukkaita vaihtoehtoja.
Perinteisesti on ollut tapana ajatella, että valmisruoat ovat ravitsemuksellisesti heikkolaatuista höttöä, ja että parasta ruokaa syntyy, kun sitä valmistaa itse hyvistä raaka-aineista. Tämä käsitys saattoi hyvinkin olla perusteltu valmisruokien alkuaikoina, kun tuotevalikoima rajoittui pitkälti makaronilaatikkoon, nakkikastikkeeseen ja einespitsoihin.
Nykyään valmisruokavalikoimasta löytyy kuitenkin paljon vaihtoehtoja, jotka on valmistettu ravitsemuksellisesti laadukkaista ja monipuolisista raaka-aineista.
Valmisruokien ravitsemuksellista roolia pohtiessa kannattaa myös huomata, että mitä tahansa valmisruokaa, ravitsemuksellisesti heikkoakin, voi syödä silloin tällöin ilman, että se ratkaisevasti heikentäisi koko ruokavaliota. Yksittäiset ateriat tai elintarvikkeet eivät lähtökohtaisesti ole ”terveellisiä” tai ”epäterveellisiä”, vaan kokonaisuus ratkaisee.
Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot ja treeniohjelmat.
9,90 € / kk
Haluatko lukea koko artikkelin?
Juoksija.fi digi
Kirjaudu
Rekisteröidy