BMC-maileriklubi vauhdittaa Britannian keskimatkoja

BMC-maileriklubi
BMC-kisat ovat tärkeä kivijalka brittien kestävyysjuoksussa ja varsinkin maan kansalliselle tasolle. James Young (122), James West (124) ja Ben MacMillan (115) 1 500 metrin kisassa Watfordissa 2022. Kuva Mark Shearman.
Lukulistalle
ClosePlease login

Yhteispelillä kohti ennätyksiä.

Suomessa 1 500 metrin juoksu on viime vuosina löytänyt uusia ulottuvuuksia. Sara Lappalainen rikkoi yli 40 vuotta kestäneen SE-ajan olympiakaudella 2021. Miesten puolella Joonas Rinteen, Topi Raitasen ja Santtu Heikkisen ankara ennätysjahti ei vielä keskikesällä 2023 tuottanut tulosta, mutta jonakin päivänä se onnistuu.

Eräänlaisena kovan tason tunnuksena pidetyn 3.40-rajan on alittanut 21 suomalaista, heistä ensimmäisenä tuleva olympiavoittaja Pekka Vasala World Gamesissa Helsingissä 1971. Mutta kuinka moni onkaan siihen kyennyt keskimatkojen kuningaskunnassa Iso-Britanniassa, sen kertoi tutkija Mike Dagg-Jenden taannoin Track Stats -tilastolehdessä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa