Juoksukurssilla leikiteltiin vauhdilla

Lukulistalle
ClosePlease login

Juoksijan kevään juoksukurssi käynnistyi keskiviikkona 6.3. Ensimmäisessä harjoituksessa keskityttiin vauhtileikittelyyn.

Vauhtileikittely (ruots. fartlek) on yhtäjaksoinen harjoitus, jossa juoksua rytmitetään vauhdikkaammilla ja palauttavilla jaksoilla. Se on suosittu menetelmä erityisesti sen monipuolisuuden ja joustavuuden vuoksi. Juoksun intensiteettiä soveltamalla harjoitus sopii hyvin niin aloittelevalla kuin kokeneemmalle juoksijalle.

– Vauhtileikittely on matalan kynnyksen harjoitus, sillä jokainen voi suhteuttaa vauhdin itselleen sopivaksi. Tällä kerralla harjoitus tehtiin kiihtyvänä niin, että vauhdikkaammat osuudet lyhenivät loppua kohden, jolloin vauhtia pystyi helpommin lisäämään. Harjoitus sujui hienosti ja paljon hymyjä nähtiin, kurssin toinen valmentaja Taru Palsa kertoo.

Juoksuharjoitus itsessään oli vain yksi osa kokonaisuutta. Harjoituskerralla juostiin myös alkulämmittely, tehtiin avaavia vetoja ja koordinaatioharjoituksia. Lopuksi huolehdittiin myös loppuverryttelystä sekä liikkuvuudesta.

– Tällä kurssilla meille on tärkeää luoda turvallinen tila. Kaikilla meillä on juoksijoina omat vahvuudet ja jokainen saa olla oma itsensä. Kurssilla kaikkia kunnioitetaan ja kannustetaan. Tämä hyvä fiilis välittyi jo nyt ensimmäisellä kerralla, kuvaa kurssin tunnelmaa valmentaja Lauri Palsa.

Seuraava harjoituskerta järjestetään 20.3. sisäradalla Olympiastadionin juoksutunnelissa ja silloin teemoina ovat nopeus ja juoksutekniikka.

Seuraavan harjoituskerran teemoina on nopeus ja juoksutekniikka. Ilmoittaudu mukaan!

Mikäli kiinnostuit, juoksukurssille mahtuu edelleen, tervetuloa mukaan! Mukaan voi tulla vaikkapa vain yksittäiselle harjoituskerralle.

Lisätietoa kurssista ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä: https://juoksija.fi/juoksukurssi-2024/

Vastaa