Juoksumuoti haltuun – tyylillä lenkille! Katso myös videoesittelyt!

Lukulistalle

Nopea siirtymä etätyöpisteeltä juoksulenkille sujuu tyyliä, eettisyyttä ja teknisyyttä yhdistelevillä tekstiileillä. Tarkastelussamme kevään juoksumuoti.

 

Lululemon

Vuoden työasuksi etätyöaikakaudella on valikoitunut Lululemonin pehmeät Align Pantsit. Trikoot on suunniteltu joogaharjoituksia varten, mutta mukavampia kotitoimistohousuja saa hakea. Nämä housut jalassa tuntuu kuin päällä ei olisi housuja lainkaan! Etätyöläisen siirtyminen Teams-palaverista lenkille on nopeaa, kun ei tarvitse laittaa kuin tossut jalkaan, kun työpäivä on alkanut Align Pantsit jalassa. Nämä trikoot sopivat vain kevyille ja vähähikisille lenkeille, sillä materiaalia ei ole suunnattu hikiseen menoon.

Lululemon Align Pant 25″, 98 €

 

 

Teams-kelpoinen paita löytyy myös Lululemonin valikoimasta, Swiftly Tech-juoksupaitaa löytyy kaikissa sateenkaaren väreissä, ja tämä Juoksijan testaama punainen näyttää pirteältä niin etäpalavereissa kuin juoksupoluilla! Pitkähihaisessa paidassa on varsin vähän saumoja ja se on pituudeltaan erittäin osuva: paita pysyy juostessa hyvin paikallaan. Helma ei nouse vauhdikkaammassakaan menossa liian ylös eikä myöskään roiku rumasti takapuolen päällä. Paidassa käytetty polyesteri on 100-prosenttisesti kierrätettyä ja elastaanin avulla se joustaa hyvin päällä.

Lululemon Swiftly Tech LS 2.0 Race, 78 €

 

Pressio

Kompressiotrikoot nousivat muutama vuosi sitten suureen suosioon. James Hunt, 2XU:n perustaja lanseerasi keväällä Pression. Hunt halusi luoda kompressiotrikoot eettisyys ja kestävä kehitys edellä. Housut on valmistettu uusiolangasta ja valikoidun kumppaniverkoston avulla Pressio pyrkii laskemaan ympäristöystävällisen tuotannon hintaa. Hunt tähtää korkealle ja haluaa luoda sellaisen urheilubrändin, joka tarjoaa urheilijoille kestävän kehityksen mukaisen vaihtoehdon, jonka hinta ja suorituskyky kestää vertailun.

Monet kompressiotrikoot ovat materiaaliltaan liian heppoisia ja harva juoksija arvostaa, mikäli kankaasta näkyy läpi. Pression trikoista ei näy läpi ja ne tuntuvat juostessa sopivan napakoilta. Joskus kompressiotrikoiden käyttö lopahtaa, kun housut joko löpsähtävät useiden pesukertojen myötä tai ne ovat liian tiukat, jolloin niissä ei ole mukava juosta. Juoksijan testissä ainakaan muutamien pesukertojen jälkeen housuissa ei tunnu löystymistä, eivätkä ne ole ahdistavan napakat päällä.

Women’s Pressio Compression Tight, High Rise, 100 €

Kevään juoksumuoti yhdistää teknisyyden ja eettisyyden.

Filippa K Soft Sport

Enää ei ole ainuttakaan syytä jättää venyttelyä tekemättä! Juoksijan lihashuolto ja venyttely tulee tehtyä kuin itsestään kun asuna on Filippa K Soft Sport High Seamless Leggings (95 €) ja Crossback Seamless Midi Top (95 €).

 

Reversed Split Sweatshirt (190 €) päällä suihkun jälkeen on mahtava siirtyä aurinkoon huoltamaan lihaksia ja venyttelemään. Tässä asussa voi myös mainiosti hengailla korona-ajan etäisyydet muistaen myös kahvilan terassilla.

 

Linkki valmistajan sivuille: Filippa K Soft Sport

 

Patagonia

Vastuullisesti tuotetut ja erityisesti polkujuoksuun sopivat juoksuhousut löytyvät Patagonian mallistosta. Strider Pro Pants -housuissa (120 €) on näppärä ja säädettävä vyötärönauha, ne hengittävät ja punteissa on kiinnitys, jonka avulla ne saa vedettyä tossujen päälle ja nilkat pysyvät kuivina. Housut toimivat hyvin vaativassakin säässä ja kerrostettuina ne sopivat viileisiin aamuihin myös tuntureilla.

Teksti Tanja Piha  Kuvat Valmistajat

Lisää kenkä- ja varustearvioita Varusteklinikassamme.

Vastaa