ASICS GEL-Fujisetsu™ 3 GTX – Pidennä juoksukausi ympärivuotiseksi 

Lukulistalle
ClosePlease login

ASICS GEL-Fujisetsu™ 3 GTX tarjoaa pitoa ja mukavuutta talven moniin keleihin. 

Nastallisten juoksukenkien valikoima eroaa yleisestä markkinasta, sillä monella tunnetulla merkillä ei ole tämän kategorian malleja lainkaan. Juoksijan näkökulmasta valinnan varaa kuitenkin löytyy myös talvikelien kengissä. 

GEL-Fujisetsu™ on ASICSin malliston ainoa nastakenkä, japanilaisvalmistajan vastaus talviolosuhteiden vaatimuksiin. Nastakenkien joukossa GEL-Fujisetsu™ 3 GTX erottuu edukseen brändille tyypillisesti, sillä kengässä yhdistyy ASICSin tavaramerkkinä tunnettu mukavuus monipuolisiin ominaisuuksiin. 

”Poiketen meidän monesta muusta ikonisesta mallista, tähän malliin ei ollut moneen vuoteen tullut päivitystä. Sellaista ei tarvittukaan ennen tätä, koska aiempaan malliin oltiin niin tyytyväisiä”, ASICSin Brand Trainer Matias Anthoni kertoo. 

Kengästä löytyy tutut GEL™- ja Flytefoam™-teknologiat välipohjassa, jotka vaimentavat juoksun aiheuttamaa iskutusta. Päällisen kestävä GORE-TEX-kalvo puolestaan hengittää ja pitää jalat kuivina lumisissa ja märissä olosuhteissa. Pidosta ja tuntumasta jäällä, lumella tai muussa maastossa huolehtii pohjan pitävä kuviointi ja 14 rautaista nastaa, joita on itse asiassa yksi vähemmän kuin aiemmassa mallissa. 

”Nastoista puheen ollen, niitä ei ole vain lätkäisty sattumanvaraisesti sinne tänne pitkin pohjaa, vaan kaikkien valintojen taustalla on ASICSin vuodesta 1949 kartutettu kokemus juoksukenkien kehittäjänä. Monelle muulle valmistajalle nastojen irtoaminen on ongelma, mutta en muista, että me olisimme koskaan saaneet siitä palautetta.” 

”Perinteisesti talvijuoksukenkien haasteena on myös nastoituksesta johtuva pohjan jäykkyys, mutta tämä malli poikkeaa siltäkin osin muista verrokeista. Se on varmasti mukavimpia ja juostavimpia nastakenkiä, mitä markkinoilta löytyy.” 

ASICS GEL-Fujisetsu™ 3 GTX ominaisuudet pääsevät esiin Suomen vaihtelevissa talvisissa olosuhteissa, joissa pakkanen ja loskakelit vaihtelevat rinta rinnan – ainakin suuressa osassa maata. Pitäviä askeleita on luvassa niin loskaisilla, jäisillä kuin kovaksi tallautuneilla teillä. 

”Nastakengän suurin hyöty on siinä, että se mahdollistaa juoksukauden jatkamisen ympäri vuoden. Nämä jalassa juoksijan ei tarvitse sipsutella ja jännittää keskivartaloa äärimmilleen liukastumista pelätessään.” 

Kengän ominaisuudet toimivat parhaiten hitaissa tai keskinopeissa lenkeissä. Talvikeleillä useimmat kilometrit taitetaankin näillä vauhdeilla. 

”Tavoitteelliset harrastajat ja etenkin kilpajuoksijat tekevät talven intensiivisimmät harjoitukset todennäköisemmin halleissa tai juoksumatoilla.” 

GEL-Fujisetsu™ 3 GTX kengät sopivat juoksemisen lisäksi myös muuhun talviulkoiluun monipuolisten ominaisuuksiensa vuoksi. 

”Ne ovat kävelyynkin mukavat ja hyvin vaimennetut, ja GORE-TEX pitää jalat kuivina kelillä kuin kelillä”, Anthoni summaa. 

ASICS GEL-Fujisetsu™ 3 GTX 

  • PAINO 304 g/258 g (M/N)
  • DROPPI 10 mm
  • VÄLIPOHJA Flytefoam™ & GEL™
  • PINTAMATERIAALI vedenpitävä GORE-TEX-kalvo
  • MUUTA pohjassa 14 rautanastaa 
Vastaa