Samaa sukua, eri maata

Lukulistalle
ClosePlease login

ASICSin eri kenkämalleja yhdistää samansukuisuus. Mallistosta löytyvien vaihtoehtojen tarkoituksena on, että jokainen löytää niistä parhaiten yksilöllisiin tarpeisiinsa sopivat jalkineet.

Olitpa aloitteleva juoksija tai jo pidemmän aikaan tavoitteellisesti harjoitellut, ASICSin pyrkimyksenä on tarjota juuri tarpeisiisi sopivia juoksukenkiä erityyppisiin harjoitteisiin.

Perehdymme tässä jutussa ASICSin kahden suosikkimallin uutuusversioihin, sillä kestosuosikki GEL-Nimbus ja uudempi tulokas Novablast ovat uudistuneet talven aikana.

GEL-Nimbus 26 – piirun verran parempi

Maksimaalista vaimennusta ja mukavuutta tarjoava ASICS GEL-Nimbus 26 on japanilaisvalmistajan lippulaivamalleja jo viime vuosituhannelta lähtien. Uusin versio on hienosäätöä edellisestä, jossa mallin tavaramerkkinä ollut geelipehmuste oli ensi kertaa piilotettu muhkean välipohjan sisään.

ASICS GEL-Nimbus 26

”Edellinen uudistus oli Nimbukselle mullistava, ja nyt erinomaisen palautteen saaneelle kengälle on tehty enemminkin hienosäätöä”, ASICS Brand Trainer Matias Anthoni kertoo.

Matias Anthoni vastaa Suomessa ASICSin jälleenmyyjien koulutuksesta kenkien saloihin.

ASICSin suunnittelun ytimessä on jatkuva kehittäminen. Hyvästä halutaan tehdä entistä parempi. Anthoni kertoo esimerkin, kuinka juoksijoiden palaute on otettu vastaan ja tuotetta parannettu. ”Saimme edellisestä Nimbus-mallista palautetta, että se on lämmin. Sen vuoksi päällisestä on tehty nyt huokoisempi ja sitä kautta hengittävämpi. Kengän pitoa ja kestävyyttä on parannettu tuomalla kahta eri kumiseosta ulkopohjaan. Päkiän alla on pitävämpää ja kannan alla taas kulutusta paremmin kestävää seosta.”

Nimbuksen istuvuus ja mukavuus ovat huippuluokkaa, ja kantaosan pehmeä reunus ohjaa jalkaterän tukevaan kantakuppiin. Näillä ominaisuuksilla ASICS GEL-Nimbus 26 on erinomainen valinta palauttaviin, kevyisiin sekä pitkiin ja hitaisiin lenkkeihin.

Entistä vauhdikkaampi Novablast 4

Nyt neljänteen versioonsa ehtinyt Novablast tuli aikoinaan markkinoille rytinällä. Se johti paksupohjaisten juoksukenkien maihinnousua, vieläpä tarjoamalla juoksua energisoivaa kimmoisuutta. Kenkä onkin vakiinnuttanut asemansa hyvin vaimennettuna, mutta kimmoisia kilometrejä tarjoavana vaihtoehtona.

ASICS Novablast 4
ASICS Novablast 4

Matias Anthonin mukaan Novablastin vauhdikkuutta on lisätty välipohjan uudistuneella muotoilulla, jonka vuoksi askel etenee nopeammin päkiän päälle ponnistusvaiheeseen. Välipohjan uuden muodon erottaa selvästi, jos uutta ja aiempaa mallia tarkkailee vierekkäin.

”Välipohja on kaarevammin muotoiltu sekä edessä että takana. Siten jalan osuessa maahan askel lähtee rullaavammin eteenpäin. Novablast on eloisa ja menevä, eikä lainkaan kiikkerä. Päkiän alle on lisätty mahdollisimman paljon kimmoisaa seosta.”

Molempi parempi

Aktiivijuoksijan harjoitusohjelmaan kuuluu lenkkejä kevyistä, palauttavista ja pitkistä lenkeistä tempojuoksuun ja intervalleihin. Eri vauhteihin tarvitaan erilaisia ominaisuuksia, ja siksi onkin suositeltavaa käyttää useampia kenkäpareja rinnakkain.

ASICS on jakanut omat katujuoksuun tarkoitetut jalkineensa kahteen kategoriaan: Further ja Faster – kenkiin, joilla juokset pidempään ja kenkiin, joilla juostaan nopeammin.

GEL-Nimbus 26 edustaa Further-kategoriaa Se tarjoaa ASICSin vaimennetuimpana kenkänä mukavuutta pitkille ja rauhallisille lenkeille. Novablast 4 edustaa puolestaan Faster-kategoriaa. Vaikka sekin on hyvin vaimennettu, on se parhaimmillaan nopeammilla lenkeillä, joissa juoksija kaipaa vauhdin tuntua ja kimmoisuutta alleen.

Näiden kahden kengän ominaisuudet täydentävät toisiaan. Jos kaipaat luotettavaa ja kehoasi säästävää kenkää määräharjoitteluun tai haluat käyttää vain yhtä kenkäparia, on GEL-Nimbus 26 erinomainen valinta. Novablast 4 kannattaa hankkia käytettäväksi GEL-Nimbus 26:n rinnalle, mikäli haluat lisätä hauskuutta ja vauhtia juoksemiseesi. Novablast 4:llä juokset intervallitreenit ja yrität vaikka uutta ennätystäsi!

”Syy käyttää useita eri malleja rinnakkain liittyy myös vammojen ehkäisyyn. Erilaiset kengät rasittavat eri tavalla jalkojen eri osia ja lihaksia. Myös tästä syystä kannattaa käyttää useampia kenkäpareja rinnakkain.”

GEL-Nimbus 26 ja Novablast 4 käyttävät ASICSin uutta FF Blast ECO -välipohjamateriaalia. Siitä noin 20 prosenttia on uusiutuvaa, bioperäistä materiaalia, mikä vähentää kenkien hiilijalanjälkeä.

FURTHER

ASICS GEL-Nimbus 26

  • PAINO 304 g (M) / 262 g (N)
  • DROPPI 8 mm
  • POHJAN PAKSUUS 30–22 mm (M), 29–21 mm (N)
  • VÄLIPOHJA FF Blast+
  • ECO KÄYTTÖ Hitaat, pitkät ja palauttavat lenkit

FASTER

ASICS Novablast 4

  • PAINO 260 g (M) / 225 g (N)
  • DROPPI 8 mm
  • POHJAN PAKSUUS 31–23 mm (M), 30–22 mm (N)
  • VÄLIPOHJA FF Blast+ ECO
  • KÄYTTÖ Erilaisilla nopeuksilla tehtävät lenkit hitaammista nopeisiin
Vastaa