Alisa Vainio voitti 10000 metriä parhaalla ajallaan kuuteen vuoteen

Lukulistalle
ClosePlease login

Rooman EM-kilpailuiden puolimaratonille valmistautuva Alisa Vainio teki kovavauhtisen soolojuoksun Toukokuun kisojen ratakympillä Eläintarhan urheilukentällä. Vainion voittoaika 33.34,80 on hänen parhaansa kuuteen vuoteen, tiejuoksutkin huomioon ottaen.

Vainiolla ei ollut erityistä tavoitetta tämän päivän kilpailulle:

– Halusin vaan kattomaan, kun on ollut paljon hyväntuntuisia vauhtitreenejä viime aikoina, Vainio kertoi.

Vainio aloitti yksin vetäen erittäin kovaa ohittaen puolimatkan alle 33 minuutin vauhdissa. Loppumatkasta vauhti hieman hidastui, mutta toiseksi sijoittunut Katri Niemistö jäi hänestä yli puolitoista kierrosta.

– Tekniikka ei tänään tuntunut hyvältä. Mutta muutaman kovan treenin tässä vielä pystyy tekemään, Vainio sanoi.

Vainio on koko kevään ollut vahvassa kunnossa. Hän on huhti-toukokuussa voittanut sekä puolimaratonin Suomen mestaruuden että Helsinki City puolimaratonin ja sijoittui Kööpenhaminan maratonilla kolmanneksi kovalla ajalla 2.28.21.

Artikkeli Alisa Vainio voitti 10000 metriä parhaalla ajallaan kuuteen vuoteen julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi