Blomqvist vaikeuksien kautta hyvään juoksuun nuorten EM-kisoissa

Lukulistalle
ClosePlease login

Nathalie Blomqvist oli nuorten EM-kisojen 1500 metrin finaalissa viides ennätystään hipovalla ajalla 4.10,74. Mestariksi juoksi Irlannin Sophie O´Sullivan ennätyksellään 4.07,18. Sullivan on 1990-luvun tähtijuoksija Sonia O´Sullivanin tytär.

Blomqvist oli tyytyväinen suoritukseensa, koska alkukausi ei ole sujunut ollenkaan toiveiden mukaan. Harjoittelu eteni mainiosti kevääseen saakka, mutta sitten iskivät taas akillesvaivat.

– Kipeä se on ollut täälläkin koko viikon, ja aamulla jännitti miltä se tuntuu, kun nousen sängystä ylös, Blomqvist kertoi.

– En osannut odottaa mitään tältä viikonlopulta. Varsinkin eilen ennen alkueräjuoksua jännitti tosi paljon, eikä valmentajanikaan pystynyt lupaamaan mitään, koska tärkeää lajiharjoittelua on jäänyt tekemättä. Mutta aina sitä toivoo enemmän, ja varsinkin nyt kun mitalisija ei olisi kovin paljon parempaa vaatinut, pedersöreläistä IK Falkenia edustava juoksija kertoi.

Vuonna 2001 syntynyt Blomqvist joutuu hyvästelemään juniorisarjat tämän kauden jälkeen. Hänen aikaisempia saavutuksiaan junioreiden EM-kisoissa ovat neljäs ja seitsemäs sija, mutta tulevaisuus juoksijana näyttää hyvältä.