Chydenius lyhyellä valmistautumisella SM-maratonille: ”Ajatus on hakea Vantaalta rankingpisteitä ja voittaa”

Lukulistalle
ClosePlease login

Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius ja Joensuun Katajan Arttu Vattulainen ovat lauantaina 14. lokakuuta Vantaan Maratonin yhteydessä juostavan maratonin SM-kilpailun kärkinimet. Kilpailukeskuksena on Tikkurilan Urheilutalo.

Vantaan Maraton kuluu Kansainvälisen yleisurheiluliiton B-kategoriaan, joka houkuttelee mukaan rankingpisteitä kerääviä kotimaisia kärkinimiä kuten MM-kilpailuissa Suomea edustaneen Chydeniuksen, jonka tämänvuotinen ennätys on 2.35.21.

– Nyt on aika erilainen valmistautuminen kilpailuun, kun on kaksi maratonia näin lähellä toisiaan. Minulla ei ole siitä kokemusta, Chydenius viittaa elokuun lopussa juostuun Budapestin MM-maratoniin.

– Ajatus on hakea Vantaalta rankingpisteitä ja voittaa. Olen katsonut, että reitillä on jonkin verran hiekkapätkää ja luvassa on sadetta ja 11 astetta lämmintä. Saa nähdä, onko mukana joku mies, jonka takana voi juosta, vai joutuuko juoksemaan yksin.

”Ei samanlaista varmuutta omasta vireestä kuin normaalisti”

Vantaan maraton juostaan neljänä reilun 10 kilometrin kierroksena. Järjestävän seuran Kenttäurheilijat-58:n Laura Mannisen vuonna 2020 juoksema reittiennätys on 2.42.43.

– Se on tarkoitus rikkoa, mutta oma vire on nyt kysymysmerkki. Olin viikon kipeänä Budapestin MM-kisojen jälkeen. Sen jälkeen olen treenannut hyvin 2-3 viikkoa, mutta ei nyt ole samanlaista varmuutta omasta vireestä kuin yleensä, Chydenius sanoo.

Naisten Suomen mestaruutta Vantaalla puolustaa Turun Urheiluliiton Aino Niemi, jonka ennätys on 2.43.27. Vahva ehdokas mitaleille on myös Kenttäurheilijat-58:n Päivi Kauppinen, joka vuoden 2020 Vantaan SM-maratonilla juoksi hopeaa ajalla 2.43.45.

Vattulainen ja Holmström tilastokärkinä

Miesten sarjan kärkinimi Arttu Vattulainen juoksi kauden kotimaisen kärkituloksen 2.18.20 helmikuussa Sevillassa. Vantaalla on mukana myös kauden tilastokakkonen Esbo IF:n Oscar Holmström, joka juoksi Sevillassa ennätyksensä 2.21.29.

SM-maratonin juoksee myös Helsingin Kisa-Veikkojen Aki Nummela, jolla on hyviä muistoja Vantaalta. Vuonna 2012 tuli Vantaalta ensimmäinen maratonin SM-hopea ja vuonna 2020 SM-pronssia. Nummela juoksi maratonin Tallinnassa reilu kuukausi sitten 2.25.48.

Miesten Suomen mestaruutta puolustaa Kenttäurheilijat-58:n Kristian Lindroos. Lindroos on juossut ennätyksensä 2.28.42 Vantaalla vuonna 2021.

Vantaalla on mukana myös viime vuoden Turun SM-maratonin pronssimitalisti Kenttäurheilijat-58:n Jukka Hyttinen ja viime vuoden SM-viitonen Lappeenrannan Urheilumiesten Julius Taskinen. Turun Urheiluliiton lyhyempien matkojen maajoukkuemies Niklas Wihlman juoksee Vantaalla ensimmäisen maratoninsa.

Myös Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) yli 30-vuotiaat urheilijat kilpailevat Suomen mestaruuksista Vantaalla. Kilpailussa on odotettavissa myös Suomen ennätyksiä. Muiden muassa Jukka Kauppila tavoittelee 65-vuotiaiden Suomen ennätystä.

Kauppila voitti keväällä Torunissa puolimaratonin MM-kultaa Suomen ennätyksellä. Jos Kauppila alittaa Vantaalla kolme tuntia, hänestä tulee vanhin kolmen tunnin rajan rikkonut suomalainen.

Topi Raitanen mukana maratonviestissä

Vantaan maratontapahtumassa juostaan myös maratonviesti, puolimaraton ja maantiekymppi.

Neljän osuuden Renta-Maratonviestissä juoksee Rentan joukkueessa myös estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen. Kukin viestijoukkueen jäsen juoksee yhden kierroksen (10,55km).

 

Vantaan maratonin aikataulu:

11.00 Maraton ja Maratonviesti

11.15 10 km

14.00 Puolimaraton

SM-maratonin kotisivu:

http://www.vantaanmaraton.fi

 

Vantaan Maratonia voi seurata tapahtuma-alueella radiokanavalta 92,2 MhZ tapahtuman aikana. Kilpailun järjestävät Vantaan seurayhtymä, Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat.

Artikkeli Chydenius lyhyellä valmistautumisella SM-maratonille: ”Ajatus on hakea Vantaalta rankingpisteitä ja voittaa” julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi