Chydenius paransi roimasti ennätystään Sevillan puolimaratonilla: ”Optimijuoksu”

Lukulistalle
ClosePlease login

Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius paransi roimasti ennätystään Sevillan puolimaratonilla sunnuntaina. Chydenius oli viides ajalla 1.12.46, jolla hän nousee kahdeksanneksi Suomen kaikkien aikojen tilastossa.

– Ajattelin, että jos on hyvä päivä, ajan pitäisi olla alle 73 minuutin ja nyt se oli. Oli aika optimijuoksu. Nyt en olisi voinut juosta kovempaa, Chydenius kertoi.

Viime vuonna 10000 metrin Suomen mestariksi juosseen Chydeniuksen aiempi ennätys oli viime vuonna syntynyt 1.14.04. Sevillassa Chydenius eteni melko tasaista noin 3 minuutin ja 26–27 sekunnin kilometrivauhtia. Ensimmäinen 10 kilometriä kulki 34.21.

– Yllätyin, kuinka tasaista vauhti oli koko matkan, vaikka 15-20 kilometrin välissä oli mukulakiveä ja käännöksiä paljon. Juoksu tuntui silloin hitaammalta. Nuo kilometrit ovat myös henkisesti raskaita. Niissä tehdään se suurin työ, jos haluaa hyvän ajan puolimaratonilta, Chydenius sanoi.

– Nyt ei ollut tuulista ja minulla oli hyvä 4–5 viiden miehen ryhmä, jonka mukana juoksin. He vuorottelivat vetovuoroja. Tarjouduin itsekin vetämään, mutta he viittoilivat, ettei tarvitse. Heille olen hyvin kiitollinen.

Maratonille valmistautuminen aikataulussa

Chydenius tuli Sevillaan kuukauden mittaiselta harjoitusleiriltä Portugalista, jossa hän on valmistautunut kolmen viikon päästä Sevillassa juostavalle maratonille.

– Maratonin reitistä en osaa ihan tarkalleen sanoa, mutta ainakin sen lähtö ja maali ovat samassa paikassa kuin nyt puolimaratonilla. Yksi syy, miksi tulin tänne, oli saada tuntumaa maratonia varten. Nyt tänne on paljon helpompi tulla, Chydenius sanoi.

Portugalin-leirillä Chydenius sai tehtyä toivomallaan tavalla maratonille valmistavia harjoituksia. Sevillan maratonilta hän hakee hyvää aikaa.

– Sellainen 2 tuntia ja 35 minuuttia on realistinen tavoite. Toivon, että pääsisin sitten rankingin kautta EM-kisoihin. Treenien perusteella EM-raja 2.32.00 on mahdollinen, mutta haluan olla nöyrä maratonia kohtaan kilpailumatkana. Jos sen kanssa on liian rohkea tai röyhkeä, 15 viimeistä kilometriä ei ole kovin kaunista katseltavaa.

Naisten kilpailun Sevillassa voitti Espanjan Meritxell Soler ajalla 1.10.36. Miesten kilpailun voitti Kenian Sabastine Kimaru ajalla 59.02.

 

SEVILLA (ESP) 30.1.2022 Sevillan puolimaraton

Miehet,

Puolimaraton: 1) Sabastine Kimaru Kenia 59.02, 2) David Ngure Kenia 1.00.22, 3) Erkihum Jenberie Etiopia 1.00.27.

Naiset,

Puolimaraton: 1) Meritxell Soler Espanja 1.10.36, 2) Melody Julien Ranska 1.11.07, 3) Carolina Wikström Ruotsi 1.11.10 … 5) Nina Chydenius Suomi 1.12.46 (kkk & ka-8).

 

Artikkeli Chydenius paransi roimasti ennätystään Sevillan puolimaratonilla: ”Oli aika optimijuoksu” julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi