Ingberigtsen voitti tuplamestaruuden

Lukulistalle
ClosePlease login

17-vuotiaana Berliinissä vuonna 2018 EM-kilpailuiden tuplamestaruuden voittanut Norjan Jakob Ingebrigtsen uusi urotekonsa myös Münchenin EM-kilpailuissa neljä vuotta myöhemmin.

Ingebrigtsen siirtyi vetämään 1500 metrin finaalia noin 250 metristä alkaen, kun huomasi muiden jarruttavan vauhtia. Vastustaja toisensa jälkeen putosi kyydistä ja Ingebrigtsen saapui sateisessa illassa maaliin uudella kisaennätyksellä 3.32,76. Fermín Cachon entinen kisaennätys parani 2,51 sekuntia.

– Halusin tarjota hienon shown, juosta kovaa ja voittaa tyylillä, Ingebrigtsen kertoi Yleisradion haastattelussa.

– Tulevaisuudessa haluan juosta myös ennätyksiä. Olen kulkenut neljässä vuodessa pitkän tien, olen nyt viisaampi kilpailijana, Ingebrigtsen pohdiskeli.

Ingebrigtsenin kierrosajat olivat 56,34, 57,17 ja 57,57 sekä viimeinen 400 metrin osuus 55,25.

Eugenen MM-kilpailuissa Ingebrigtsenin terävällä kirillään yllättänyt Britannian Jake Weightman ei kilpaillut torstaina Münchenissä 1500 metrillä. vaan juoksi samana päivänä 800 metrin alkuerän.

Ingebrigtsenin ero toiseksi tulleeseen oli EM-kilpailuiden historian suurin. Toiseksi Múnchenissä sijoittui Weightmanin joukkuetoveri Luke Heyward ajalla 3.34,44 ja kolmanneksi Espanjan Mario García ajalla 3.34,88. Entisen kisaennätyksen alitti myös neljänneksi tullut Italian Pietro Arese ennätyksellään 3.35,00.

Artikkeli Ingberigtsen voitti tuplamestaruuden – Nowicki moukaroi maailman kärkituloksen – Tamberi ja Vuleta hyppäsivät sateessa mestareiksi julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi