Lukulistalle
ClosePlease login

Mika Kotiranta jatkoi kevään hyviä juoksujaan ja oli Helsinki City 5:lla kolmas. Kaksi ensimmäistä sijaa menivät Belgian Yannick Michielsille ja Viron Tiidrek Nurmelle ajoin 14.26 ja 14.30.

Kotiranta oli kolmas ajalla 14.34 ja Hannu Granberg neljäs 14.43.

Kotiranta oli tyytyväinen juoksuunsa, vaikka lopussa oli taipuminen ulkomaisten vieraiden vauhdissa. Hän kehui reittiä nopeaksi ja hyväksi juosta.

–  Siisti veto. Juoksusta jäi hyvä fiilis. Yleisöä oli mukavasti kannustamassa. 4 kilometriä juoksimme porukassa, mutta sitten kärjen loppuveto oli minulle liian kova.

Kotirannan seuraava kisa on toukokuun lopulla Belgian Oordegemissa, jossa matkana on 5000 metriä. Hänen ennätyksensä tällä matkalla on viime kesältä 14.13,96. Kevään juoksujen perusteella on ennustettavissa, että se paranee kesän aikana selvästikin.

Hannu Granberg hakee keväälle 10 000 metrin juoksua.

Granberg oli Kotirannan kanssa samaa mieltä kisan tunnelmista ja reitin nopeudesta. Oma irtiottokyky ei juoksijan mukaan kuitenkaan ole vielä huipussaan.

–  Katkera neljäs sija jo kahtena peräkkäisenä viikonloppuna, juoksija kertoi viitaten viime viikonlopun SM-maastoihin.

Granberg etsii keväälle 10000 metrin ratakisaa. Yksi mahdollisuus on Eurooppa cupin kisa Ranskan Rennesissä, jos valinta joukkueeseen osuu kohdalle

Kisan voitosta jäi jossiteltavaa, sillä hieman ennen maalia johdossa ollut Nurme juoksi harhaan ja menetti voiton belgialaiselle.

Michielsin päälaji on suunnistus, jota hän tekee omien sanojensa mukaan ammattimaisesti Turun Metsänkävijöiden väreissä. Viikko sitten hän juoksi Tiomila-viestissä Ruotsissa, ja kesäkuussa Jukolan viestissä on odottamassa aloitusosuus, jota hän on perinteisesti joukkueessaan juossut.

Naisten Helsinki City 5 -juoksun kärkitrio: kolmanneksi sijoittunut Birgit Pihelgas, voittaja Moona Korkealaakso ja toiseksi juossut Josefin Sjölind.

Korkealaaksolle ylivoimainen voitto naisten kisassa

Moona Korkealaakso otti naisten kisassa ylivoimaisen voiton minuutin erolla seuraavaan. Maalissa juoksija ei kuitenkaan ollut aivan tyytyväinen.

– Ei ollut hyvä päivä. Jalat tuntuivat raskailta alusta lähtien. Viimeisin kova harjoitukseni jätti jumeja lihaksiin, enkä kerennyt palautua niistä.

Korkealaakso oli mukana Helsinki City 5:lla ensimmäistä kertaa ja tykkäsi kisasta ja sen yleisestä tunnelmasta.

– En kuitenkaan saanut vetoapua miehiltä, vaikka starttasimme yhtä aikaa. Kärjen vauhti oli minulle tietysti liian kovaa, eikä kohdalleni sattunut sopivaa vetoa. Lopussa aloin sitten tavoittaa miesjuoksijoista.

Korkealaakson seuraava startti on Lahden Motonet-GP:ssa 25. toukokuuta. Hänen City 5:n voittoaikansa 16.24 sijoittuu 5 kilometrin maantiejuoksun Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi Annemari Kiekaran, Camilla Richardssonin ja Sandra Erikssonin jälkeen. Tämä tilasto on kuitenkin hyvin epävirallinen, mutta paranee vuosien mittaa, koska matka kiinnostaa entistä enemmän juoksijoita.

Helsinki City 5 kerää myös kuntojuoksijoita

Vitosen kisa kerää mukaansa kilpajuoksijoita mutta entistä enemmän myös kuntoilijoita. Yksi mukana ollut oli asikkalalainen Johanna Uusi-Uitto, 51, joka kiiruhti matkan aikaan 21.42. Maalissa hän huokui tyytyväisyyttä.

– Oli hieno kokemus juosta maaliin OIympiastadionille, ja reittikin on mainio. Olen ollut Helsinki Cityssä jo 12 kertaa.

– Tämä oli minun 102:n juoksustarttini. Aloitin juoksun 33-vuotiaana harrastettuani sitä ennen yleisurheilua ja varsinkin kiekonheittoa. Omaksi ilokseni nyt juoksen!

Yleisurheilutuloksia/kotimaa

Helsinki:

Helsinki City Running Day:
Miehet, 5 km: 1) Yannick Michiels Belgia 14.26, 2) Tiidrek Nurme Viro 14.30, 3) Mika Kotiranta JoKa 14.34, 4) Hannu Granberg LA 14.43, 5) Jarkko  Järvenpää TP 14.51, 6) Leonid Latsepov Viro 14.52, 7) Samu Mikkonen TP 15.12, 8) Walte Hautala LA 15.16, 9) Julius Mäkinen TP 15.23, 10) Aleksi  Kivelä LempKi 15.42.

’Naiset, 5 km: 1) Moona Korkealaakso LUM 16.24, 2) Josefin Sjölind HIFK 17.24, 3) Birgit Pihelgas Viro 17.37, 4) Emilia Siltanen JKU 17.37, 5) Anna-Stiina Erkkilä EspTa 17.47, 6) Maria Murtorinne-Taskinen KuopRe 18.07, 7) Emma Hakala EspTa 18.20, 8) Kaarina Lehtonen HyvinkSU 18.22, 9) Edith  Eikkinen KU-58 18.25, 10) Taimi Vallinoja HKV 18.37 (15-v. voittaja).

Kaikki tulokset

Helsinki City 5 -juoksun kärkitrio: Kolmanneksi juossut Mika Kotiranta, voittaja Yannick Michiels ja toiseksi sijoittunut Tiidrek Nurme.

Artikkeli Kotiranta kolmas Helsinki City 5 -juoksussa: Siisti veto, hyvä fiilis jäi – Korkealaakso voitti naisten kilpailun julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi