Kuivisto kauden parhaaseensa vaikka finaali jäikin haaveeksi

Lukulistalle
ClosePlease login

Naisten 800 metrillä Sara Kuivisto taisteli hyvin loppuun saakka, mutta finaalipaikka jäi haaveeksi erän kuudennella sijalla ja ajalla 2.01,59.

Se on Kuiviston kauden paras tulos, kun kilpailukausi alkoi myöhään kevään sairastelujen takia. Niitä tapahtumia juoksija ei halua enää penkoa, vaan tähtää tiukasti tulevaisuuteen.

Jatkoon olisi vaadittu aikavertailussa vähintään tulos 2.01,12. Välierien nopein oli Ranskan Rénelle Lamote ajalla 2.00,23, joka juoksi Kuiviston kanssa samassa erässä. Siinä erässä kolme suoraa jatkopaikkaa vaativat kaikki 2.00-tuloksen.

– En ole pettynyt, vaikka finaalipaikkaa tavoittelinkin. En saanut juoksuuni viime vuoden lentoa. Aika loppui vain kesken tuloskunnon etsimisessä.

– Kuntoni on hyvin lähellä parasta virettäni, mutta kisojen puute näkyy. Tämä oli ensimmäinen todella kova juoksu tänä kesänä, enkä ole siihen vielä täysin valmis.

Kuivisto kilpailee jo ensi viikolla uudelleen Puolassa 800 metrillä, ja toiveissa on päästä juoksemaan myös 1500 metrin kisa ennen Ruotsi-ottelua. Ensi kaudelle Kuivisto ja hänen valmentajansa Ari Suhonen ottavat tähtäimekseen 1500 metriä.

 

Artikkeli Perjantain aamupäivä EM-kisoissa: Kuusela ja Etelätalo keihään finaaliin, Kuivisto kauden parhaaseensa vaikka finaali jäikin haaveeksi, pikaviesteissä ja naisten korkeudessa takkuilua julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi