Maastokuntoa katsastettiin Pajulahdessa – Valtola ja Sorvisto nuorten nopeimmat

Lukulistalle
ClosePlease login

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Eetu Valtola ja Kuivasjärven Auran Ella Sorvisto voittivat tasokkaat 19-sarjojen maastokatsastukset Pajulahdessa Nastolassa.

Molemmille on tarjolla paikka Pohjoismaiden mestaruusmaastoihin Islannissa marraskuun 5. päivänä, jonne Suomi lähettää 3-henkiset joukkueet miesten, naisten ja 19-vuotisten sarjoihin. Joukkue valitaan maanantaina 23.10.

Euroopan mestaruusmaastot ovat vuorossa 10. joulukuuta Belgian Brysselissä. Silloin mukana ovat myös alle 23-vuotisten sarjat sekä maastoviesti.

Pajulahdessa miesten ja naisten sarjojen voittajiksi juoksivat Lahden Ahkeran Niko Putkinen ja HKV:n Taru Palsa, mutta he joutuivat juoksemaan ilman kovaa vastusta.

– PM-maastojen aikuisten sarjoihin on kiinnostusta monella kärkijuoksijallamme. Heidän osaltaan valinnat tehdään aikaisempien näyttöjen perusteella, SUL:n kestävyysjuoksujen lajivalmentaja Rami Virlander kertoi.

Valtola haaveilee EM-maastoista

Valtola piti miesjunioreiden kisassa hyvää vauhtia koko matkan, vaikka Turun Urheiluliiton Sisu Moilanen kirikin lopussa aivan tuntumaan.

– Tähtäin on PM-maastoissa. EM-maastot sitten, jos sinne joukkue lähtee ja oma tasoni riittää. Mielelläni lähtisin mukaan, Valtola pohdiskeli kisansa jälkeen.

Valtola harjoittelee Mikkelissä valmentaja Antti Nisosen ryhmässä, johon kuuluu kymmenkunta innokasta nuorta juoksijaa. Seurakaveri Ville Viitakoski oli katsastuskisan kolmas.

– Kilsoja aion lisätä tulevalle harjoituskaudelle. 80 kilometrin paikkeilla viikossa, ja hieman enemmänkin, varsinkin ulkomaan leirillä, jonne lähden joko alkutalvesta tai sitten keväällä, lukiossa toista vuotta opiskeleva juoksija kertoi.

– Viime talvena en halleissa juossut, kun jalat eivät kestäneet, mutta jos nyt ovat kunnossa, niin ainakin oman ikäluokkani hallit juoksen.

Ella Sorvisto (numero 80), Nelli Viskari, Vilma Sorvisto (65) ja Sara Säkkinen (64) Pajulahden ruskamaisemissa.

Sorviston kaksoissisaret harjoittelevat Kuivasjärven Auran tallissa

Oululainen Kuivasjärven Aura on tunnettu kovista sprinttereistään, mutta myös kestävyysjuoksijoita seurasta löytyy. Kaksossisarukset Ella ja Vilma Sorvisto ottivat katsastuksen ykkös- ja kolmossijat, joten pitkä matka kisoihin kannatti. Nelli Viskari, Lappeenrannan Urheilu-Miehet, oli juoksun kakkonen.

– Läksin kokeilemaan, kun olin muutenkin täälläpäin reissussa ja tykkään juosta maastoissa, Ella Sorvisto kertoi.

– Voittoa en osannut täältä odottaa. Matkalla kuitenkin huomasin, että voisin kovempaakin vauhtia mennä, joten lisäsin vauhtia, kun en luota loppukiriini.

Sorviston sisarukset harjoittelevat Oulussa Riitta Kallio-Kokon ohjauksessa. Menneenä kautena Ella oli pronssilla SM-maantiejuoksussa ja neljäs SM-maastoissa. Vilma oli samojen kisojen neljäs ja kuudes. Nyt Auran juoksijat jännittävät valintaa Pohjoismaiden maastoihin.

Taru Palsa voitti naisten maastokatsastuksen.

PM-maastokatsastukset, Nastola, Pajulahti 21.10.2023

Miehet 9 km: 1) Niko Putkinen Lahden Ahkera 29.09, 2) Reijo Ronnila Heinolan Isku 33.16.

Naiset 9 km: 1) Taru Palsa HKV 32.38, 2) Emma Hakala Espoon Tapiot 35.40.

M19 6 km: 1) Eetu Valtola Mikkelin Kilpa-Veikot 19.35, 2) Sisu Moilanen Turun Urheiluliitto 19.37, 3) Ville Viitakoski Mikkelin Kilpa-Veikot 19.48, 4) Rasmus Laapas Nurmijärven Yleisurheilu 20.03, 5) Tero Korpi KU-58 20.31, 6) Otto Ruuskanen LUM 21.04, 7) Santtu Heiskanen KU-58 21.40, 8) Veeti Savolainen Keravan Urheilijat 21.42. Lauri Nokkala LUM, Joona Heiskanen KU-58 ja Juho Hyyryläinen Vaalan Karhu keskeyttivät.

N19 6 km: 1) Ella Sorvisto Kuivasjärven Aura 22.21, 2) Nelli Viskari LUM 22.30, 3) Vilma Sorvisto Kuivasjärven Aura 22.40, 4) Sara Säkkinen Limingan Niittomiehet 22.55, 5) Miina Kilpeläinen Viipurin Urheilijat 23.41. Elsa Stadig Valkealan Kajo keskeytti.

Niko Putkinen, Lahden Ahkera

Artikkeli Maastokuntoa katsastettiin Pajulahdessa – Valtola ja Sorvisto nuorten nopeimmat julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi