Määttänen kakkonen ja Hurske kuudes Tukholman sateisessa Timanttiliigassa

Lukulistalle
ClosePlease login

Kova sade vei terän huipputuloksilta Tukholman Timanttiliigan kilpailussa. Eveliina Määttänen taisteli 800 metrillä hyvän kakkosijan kovan ja tasaisen kiritaistelun jälkeen ajalla 2.01,50. Reetta Hurske oli 100 metrin aidoissa kuudes tuloksella 12,98.

Määttäsen juoksun voiton vei Etiopian Mesele Worknesh tuloksella 2.00,05. Juoksun kolmas oli Ukrainan Nataliia Krol ajalla 2.01,56. Ennakkotilastoissa Määttänen oli kolmas, joten kakkossijoitus on hyvä lisä hänen meriittilistaansa.

Tulos on Määttäsen uran neljänneksi paras, ja hänen ennätyksensä on tänä kesänä juostu 1.59,96.

– Toivoin kovaa aikaa, mutta märkä ja kolea keli veivät siihen mahdollisuudet. Starttilista oli sopiva hyville tuloksille. Siksi harmittaa, mutta muuten oli hyvä juoksu ja voin olla suoritukseeni tyytyväinen, Määttänen kommentoi.

Määttäsen väliaika 400 metrin kohdalla oli 58,9, kun etiopialainen veti jäniksen perässä ajan 58,6.

– Pidin sijoitukseni koko ajan kakkosena etiopialaisen perässä.

Seuraava startti 1500 metrillä

Määttäsen seuraava kilpailu on jännittävä, sillä hän juoksee 1500 metriä Joensuun Motonet GP:ssä ensi viikon keskiviikkona. Aivan outo matka se ei hänelle ole, sillä jo pikkutyttönä matka taittui 4.40:n paikkeille.

– Rennolla mielellä lähden matkaan, mielenkiintoinen kokemus. Vauhdinpidosta ei tarvitse murehtia, sillä vastassa on tasokkaita juoksijoita. Jonnekin 4.10–4.15:n aikaan tähtään, Määttänen lupasi.

Hurske: ”Olin enemmän hereillä kuin viikko sitten EM-joukkuekilpailussa”

Sadekeli pudotti selvästi naisten 100 metrin aitojen tulostasoa. Voittajaksi juoksi ennakkosuosikki Nigerian ME-nainen Tobi Amusan ajalla 12,52.

Vesikeli siivitti jo kisaan valmistautumista.

– Vähän oli ikävää, kun vettä tuli paljon heti bussista nousun jälkeen. Koetin verkata pukuhuoneen käytävällä, mutta se oli sellaista kikkailua. Harmitti, ettei ollut sisätilaa, jossa olisi voinut juosta aitoja, mutta se oli sama kaikille, Hurske sanoi.

– Juoksussa olin enemmän hereillä kuin viikko sitten EM-joukkuekilpailussa Puolassa ja aiemmin Kuortaneella, mutta nytkin kolhin lopussa aitoja.

– Tunnelmat alkukaudesta ovat kaksijakoiset. Ihan alussa oli hyviä kisoja, mutta sen jälkeen on ollut aikamoista suossa tarpomista. Jään nyt ainakin parin viikon treenitauolle, ja uskon tulevani sen jälkeen takaisin parempana kuin koskaan, Hurske kertoi.

// Kilpailut ovat vielä kesken, täydennämme artikkelia illan mittaan //

Kaikki tulokset

Artikkeli Määttänen kakkonen ja Hurske kuudes Tukholman sateisessa Timanttiliigassa julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi