Määttäselle huippusijoitus Samorinissa

Lukulistalle
ClosePlease login

Eveliina Määttänen otti arvokkaan kakkossijan naisten 800 metrin juoksussa uudella ennätyksellään 2.03,58 Slovakian Samorinin kansainvälisissä yleisurheilukisoissa. 

Kisassa oli mukana 11 juoksijaa, joista Määttäsellä oli etukäteen toiseksi heikoin tilastotulos. Se ei hänen menoaan ja rohkeuttaan kuitenkaan haitannut. 

– Olihan pippalot. Erilainen juoksu kuin mihin kotimaassa olen tottunut. Puolimatkassa katsoin sivusilmällä 59 sekunnin väliajan. Vaikka vauhti oli hyvää, niin välillä oli ahdasta ja tönimistäkin. Kolme osumaa muistan, Määttänen kertoi juoksuunsa tyytyväisenä kisan jälkeen. 

Määttänen kertoi arvioineensa, että koska sää oli kolea ja tuulinen, niin kisan kovat nimet eivät välttämättä halua lähteä aivan huippuvauhtiin. Siksi hän teki kisaan oman suunnitelmansa. 

– Ennakkoon päätin lähteä rohkeasti matkaan ja ottaa itselleni hyvän paikan kärjen tuntumassa. Viimeisellä takasuoralla olisi ollut enemmänkin menohaluja, mutta edessä olevat hyydyttivät vauhtia. 

Loppusuoralle tultaessa Määttänen joutui ahtaaseen rakoon, mutta sai hieman onnellakin kiilattua itsensä uhkaamaan jopa kärkijuoksijaa. 

Kisan voiton vei ajalla 2.03,43 Iso-Britannian Jenny Selman, jonka ennätys on 2.01,64. Määttäsen taakse jäi muun muassa Ruotsi-ottelussa vuosikausia 800 metriä hallinnut ja alle kahden minuutin useita kertoja urallaan juossut Ruotsin Lovisa Lindh

Määttäsen aikaisempi päämatka oli 400 metrin aidat. Uudelle matkalle hän on siirtynyt tämän vuoden aikana. Aikaisempi ennätys oli 2.04,01, jonka Määttänen juoksi kaksi viikkoa sitten Lahden Motonet GP:ssä. Seuraava kilpailu on Paavo Nurmi Games Turussa 14. kesäkuuta. 

 

SAMORIN (Slovakia) 9.6.2022 P-T-S Meeting 

Naiset, 

800 m: 1) Jenny Selman Iso-Britannia 2.03,43, 2) Eveliina Määttänen 2.03,58, 3) Anita Horvat Slovenia 2.03,96. 

100 m aidat: 1) Mette Gravesgaard Tanska 12,92, 2) Sarah Lavin Irlanti 12.94, 3 Reetta Hurske 13,02.

Kilpailun tulospalvelu tästä

Artikkeli Määttäselle huippusijoitus Samorinissa – Hurske pettyi juoksuunsa julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi