Määttäseltä rohkea juoksu uran ensimmäisissä arvokilpailuissa: ”Loppusuora oli tällä kertaa pitkä”

Lukulistalle
ClosePlease login

Eveliina Määttänen avasi MM-uransa rohkealla juoksulla. Määttänen oli Eugenessa 800 metrin alkuerässään kuudes uransa kolmanneksi parhaalla ajalla 2.02,68.

Kahdeksannelta radalta kilpailuun kiihdyttänyt Määttänen nousi kilpailun alussa toiseksi ja ohitti 400 metriä ajassa 58,10. Helteinen ja tuulinen sää yhdessä kovan alkuvauhdin tuntuivat kintereissä viimeisillä kymmenillä metreillä.

– Loppusuora oli tällä kertaa pitkä. Toki ensimmäisen kierroksen aikakin oli kova. Ei ole tainnut tänä kesänä ollut yhtään noin kovaa avauskierosta, Määttänen sanoi.

Erän voitti Etiopian Diribe Welteji alkuerien kärkiajalla 1.58,83. Hän juoksi avauskierroksen 57,57:ään.

– Yritin lähteä juoksemaan rennosti ja taloudellisesti. Toki halusin ottaa paikan ryhmässä, kun ulkoradalta läksin. Sitten siinä sattui niin, että piti ottaa se kakkospaikka. Suunnitelman mukaan en ehkä niin kärkeen olisi halunnut, mieluimmin kolmos-nelospaikalle, Määttänen kertaili.

– Tulkitsin niin, että kun menen siihen kakkospaikalle, pääsen juoksemaan ykkösrataa. Yritin siinä seurailla. Kun tuntui, että vauhti oli niin kova, koetin juosta omaa vauhtia. Juoksu tuli hyvin 700 metriin, mutta kun oli ajatus aloittaa loppukiri, ei sitten oikein irronnutkaan.

Määttänen oli alkuerien yhteistuloksissa 32:s. Aikavertailusta välieriin vaadittiin 2.01,63.

– Uran kolmanneksi paras aika. Ei siihen voi kauhean pettynyt olla, Määttänen summasi alkuerää.

 

Artikkeli Määttäseltä rohkea juoksu uran ensimmäisissä arvokilpailuissa: ”Loppusuora oli tällä kertaa pitkä” julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi