Määttäsen rohkea juoksu ei riittänyt finaaliin – ”Positiivisella asenteella eteenpäin”

Lukulistalle
ClosePlease login

Eveliina Määttäsen rohkea yritys EM-kisojen 800 metrin välierässä ei riittänyt jatkopaikkaan ja finaaliin. Määttänen oli eränsä seitsemäs ajalla 2.01,49.

Jatkoon pääsi erien kolme parasta ja kaksi aikavertailun kautta. Siinä hitain tulos oli 1.59,43, joten välierät olivat kovatasoiset. Nopeimman ajan juoksi suurin ennakkosuosikki britti Keely Hodgkinson, 1.58,07.

Määttäsen erän voitti Ranskan Léna Kandissounon ajalla 2.00,11, kun 400 metrin väliaika oli suhteellisen kova 59,53.

– Ajatukseni oli juosta sen verran reippaasti, että saan pudotettua letkaa ennen loppusuoraa. Mutta aloitin ehkä liian aikaisin kirini. Takasuoralla ranskalaisjuoksija tuli vielä rinnalle, enkä halunnut päästää hän kaarteeseen eteeni. Se rytminlisäys söi sitten loppusuoran viimeistä vaihdetta, mitä olisi tarvittu tänään, Määttänen analysoi juoksuaan.

Aina iloinen Määttänen totesi, että pettymys tämä oli, vaikka hyvää arvokisakokemusta kertyikin. Hän kertoi olleensa hyvin palautunut eilisen alkueränjuoksunsa jälkeen ja uskalsi sen puolesta yrittää tänään rohkeaa juoksua.

– Tähtäsin finaaliin ja ennätyslukemiini, mutta kovakuntoisia näkyvät olevan muutkin juoksijat. Mutta mennään positiivisella asenteella eteenpäin. Olen elämäni kunnossa, ei minulla mitään hätää ole.

Jos Määttänen olisi selvinnyt finaaliin, se olisi ollut suomalaisnaisille ensimmäinen kerta aikuisten arvokisoissa.

Seuraavaksi Määttänen käy ennätysyritykseen Paavo Nurmi Gamesissa Turussa ensi viikolla.

Artikkeli Määttäsen rohkea juoksu ei riittänyt finaaliin – ”Positiivisella asenteella eteenpäin” julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi