Nathalie Blomqvist viides Tilburgin maastojuoksukilpailussa

Lukulistalle
ClosePlease login

Nathalie Blomqvist juoksi viidenneksi Hollannin Tilburgissa käydyn Warandecross-maastojuoksukilpailun naisten 8 kilometrillä sunnuntaina. Kilpailun voitti viime vuoden kärkisijansa uusinut Ruotsin Sarah Lahti reittiennätysajalla 26.25, josta Blomqvist jäi 1.03 minuuttia.

Lahti karkasi kilpailussa muilta heti kilpailun alussa ja kukisti toiseksi sijoittuneen Belgian Jana Van Lentin 32 sekunnilla.

Blomqvist juoksi ison osan matkasta kolmannesta sijasta taistelleen ryhmän kärjessä. Hän piti kärkipaikkaa vielä juoksun viimeisen kierroksen lopuilla, mutta oli maalissa viides. Hollannin Merel van der Marel Hollanti ja Belgian Sofie van Accom tulivat lopussa ohi.

– Minulla ei vain ollut voimia siinä lopussa. Tällaisella maastojuoksuradalla on aina vähän vaikea arvioida missä mennään, Blomqvist viittasi siihen kuinka paljon voimia kolmossijasta taistelleen ryhmän vetäminen vei.

Tilburgin kilpailun Blomqvist juoksi kesken hyvin alkaneen Portugalin harjoitusleirin, joka jatkuu kilpailun jälkeen. Tilburgin kilpailu, kuten Portugalin leiri, ovat Blomqvistille osa valmistautumista 10. joulukuuta Brysselissä käytäviin maastojuoksun EM-kisoihin.

– Reitti oli tekninen ja hyvä. Kaikkiaan tämä oli hyvä kisa tähän paikkaan, Blomqvist totesi.

Yleisurheilutuloksia/Tilburg, Hollanti:

Warandecross, maastojuoksutapahtuma. Kv. yleisurheilun (WA) maastojuoksusarjan hopeatason kilpailu:

Naiset 8 km: 1) Sarah Lahti Ruotsi 26.25, 2) Jana Van Lent Belgia 26.57, 3) Merel van der Marel Hollanti 27.18, 4) Sofie van Accom Belgia 27.21, 5) Nathalie Blomqvist Suomi 27.28.

Artikkeli Nathalie Blomqvist viides Tilburgin maastojuoksukilpailussa julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi