Paraurheilijat tutustuivat viestinjuoksun SM-kilpailujen tunnelmaan

Lukulistalle
ClosePlease login

Turunseudun Kenttäurheilijoiden joukkue teki historiaa viestinjuoksun SM-kilpailuissa Jyväskylässä. Se oli kautta aikojen ensimmäinen parayleisurheilijoiden nelikko, joka kiidätti kapulaa viestinjuoksun vammattomien SM-kilpailuissa.

Turunseudun Kenttäurheilijoiden joukkue juoksi miesten 4×100 ja 4×400 metrin viestit joukkueella Eevert Haakana (luokka 38), Jarko Hammar (64), Eetu Kuisma (37) ja Antti Hovi (38).

Lauantain 4×100 metrin pikaviesti meni joukkueelta vielä viestijuoksun sääntöihin tutustuessa ja kohtalona oli hylkäys. Mutta sunnuntain 4×400 metrillä syntyi onnistuneempi suoritus ajalla 4.26,76 toisessa finaalierässä.

Viestin aloittajana juossut Haakana selvitti osuutensa ajassa 68,4. Hän kommentoi juoksuaan viittomakielellä ja tulkin avustuksella.

– Juoksun onnistuminen oli siinä ja siinä, lopussa jo väsytti. Mutta lähdön odotus starttiviivalla muiden huippujuoksijoiden rinnalla ei pahemmin jännittänyt.

Jarko Hamar juoksi toisen osuuden.

Toisen osuuden juosseen Hammarin yksityisaika oli 73,1.

– Hyvin juoksu meni. Alku oli rivakka, mutta loppu tuntui raskaalta, Hammar kommentoi.

– Tasapainoinen juoksu. 50 metriä ennen maalia alkoi hapottaa, osuutensa aikaan 64,9 juossut Eetu Kuisma kertoi.

Antti Hovi tuo viestikapulan maaliin

Joukkueen nopein oli ankkuriosuuden aikaan 60,6 vetänyt Antti Hovi.

– Alku kulki hyvin, mutta hapot iskivät pahasti lopussa.

Turunseudun Kenttäurheilijoille tämä oli ensimmäinen kilpailu viestinjuoksussa.

– Kaksi viikkoa tähän tähtäsimme. Jatkoa on luvassa ensi kesänä, kertoi joukkueen huoltaja ja valmentaja Janne Keränen.

Artikkelikuvassa huoltaja ja valmentaja Janne Keränen (vas.), ankkuri Antti Hovi, kolmannen osuuden Eetu Kuisma, toisen osuuden Jarko Hammar ja aloittaja Eevert Haakana.

Artikkeli Paraurheilijat tutustuivat viestinjuoksun SM-kilpailujen tunnelmaan julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi