Partanen varmisteli MM-paikkaa – Kuikka käveli 35 kilometrin SE:n Dudincessa

Lukulistalle
ClosePlease login

Aku Partanen haki sinetin paikalle heinäkuisten Eugenen MM-kilpailujen 35 kilometrin kävelyyn ja Tiia Kuikka kohensi naisten 35 kilometrin kävelyn Suomen ennätyksen aikaan 2.58.30 lauantaina Dudincessa, Slovakiassa.

Partanen käveli 35 kilometriä kolmen ja puolen minuutin aikasakon rasittamanakin 2.35.28 ja oli kilpailun 24:s. Ilman aikasakkoa hänellä oli edellytykset alittaa kirkkaasti Suomen ennätys sekä MM-kilpailujen tulosraja 2.33.00.

Eugenen MM-paikan tavoittelua varten Partasella on nyt hyvät rankingpisteet olympiakisojen 50 kilometriltä. Ne eivät kuitenkaan yksin riitä, vaan tarvittiin myös tulos 35 kilometriltä.

– Nyt on tosi helpottunut olo. Tärkeintä oli, että pääsin maaliin. Yhdessä Sapporon 50 kilometrin tuloksen kanssa tämän pitäisi riittää MM-kisoihin, Partanen arvioi.

Kilpailukausi jatkuu 20 kilometrin startilla

Partanen avasi Dudincen kilpailun MM-rajan alitusta enteilevää vauhtia, mutta sitten kolme punaista korttia peräjälkeen toi aikasakon ja vei edellytykset MM-rajan ja SE:n 2.34.00 alitukselta.

– Läksin kuten oli suunniteltu. Sitä vauhtia, jolla varmistaisin MM-kisojen tulosrajan. Se meni helposti, mutta tunnin kävelyn jälkeen tuli muutaman kierroksen sisään kolme punaista ja aikasakko, Partanen kertaili.

– Se toi hetkeksi tappiomielialaa, mutta pääsin uudestaan rytmistä kiinni ja jatkoin loppuun asti 4.20 minuutin kilometrivauhtia. Kisa kertoi, että kunto on hyvä.

Partasen kilpailukausi jatkuu parin viikon päästä Portugalissa, missä hän tavoittelee kovaa aikaa 20 kilometrin kilpailusta.

– Nuo punaiset kortit olivat nyt hyvä herätys sille, että tekniikkaan on kiinnitettävä enemmän huomiota, Partanen puntaroi.

– Täytyy keskittyä samalla tekniikkaan, kun harjoituksissa aletaan hakea vauhteja 20 kilometrille. Tätä kilpailua varten tehtiin lyhyt jakso pidempiä lenkkejä.

Dudincen 35 kilometrin kilpailun voitti 20 kilometrin olympiavoittaja Italian Massimo Stano ajalla 2.29.09.

– Ihan fiiliksen mukaan menin, Tiia Kuikka totesi 35 kilometrin SE-kävelyn vauhdinjaosta.

Kuikka Suomen ennätyksestä: ”Se meni helposti”

Tiia Kuikka siirsi naisten 35 kilometrin kilpailussa historiaan Elisa Neuvosen viime syksynä kävelemän SE:n 3.01.33 reilulla marginaalilla. Kuikka oli Dudincessa 17:s ajalla 2.58.30.

– Ei ollut mitään tavoitetta. Sen kuin kävelin maaliin. Ihan fiiliksen mukaan menin. Välillä tuntui, onko vauhti jo uhkarohkean kova. Mutta kun se meni helpolla, annoin mennä, Kuikka kertaili.

Kuikan ensimmäinen 10 kilometrin osuus oli kilpailun hitain. Se meni 5.10 minuutin kilometrivauhtia. Lopussa hän kiristi tasan viiden minuutin kilometrivauhtiin.

– Sellainen kiristyvävauhtinen kilpailu se oli. Ihan tyytyväinen siihen voi olla, Kuikka arvioi.

Jatkosuunnitelmiaan Kuikka miettii valmentajansa Veli-Matti Rannan kanssa lähiaikoina. MM- ja EM-rajoihin on vielä muutama minuutti matkaa, mutta Kuikka näki, että parantamisen varaakin on.

– Nyt on ihan freesi olo. Tämä oli hyvä, onnistunut suoritus, mutta aina on varaa parantaa, Kuikka sanoi.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Ducince, Slovakia:
Kv. yleisurheiluliiton kilpakävelyn kultatason kilpailu

Miehet,

35 km kävely: 1) Massimo Stano Italia 2.29.09, 2) José Luis Morales Meksiko 2.29.24, 3) He Xianghong Kiina 2.29.35 … 24) Veli-Matti ”Aku” Partanen Suomi 2.35.28 (kkk).

Naiset,

35 km kävely: 1) Qieyang Shenjie Kiina 2.43.06, 2) Kimberly García Peru 2.43.19, 3) Li Maocuo Kiina 2.45.46 … 17) Tiia Kuikka Suomi 2.58.30 (SE).

https://results.onlinesystem.cz/ResultsDetail/Index/?id=2369&trackId=5280&split=0

Artikkeli Partanen varmisteli MM-paikkaa – Kuikka käveli 35 kilometrin SE:n Dudincessa julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi