Ratakuntoaan virittelevät Heikkinen ja Richardsson Helsinki City 5 -juoksun voittoon

Lukulistalle
ClosePlease login

Santtu Heikkinen ja Camilla Richardsson juoksivat voitot Helsinki City 5 -kilpailussa lauantaina. Kilpailu oli osa Helsinki City Running Day -juoksutapahtumaa.

Heikkisen voitto 5 kilometrin tiejuoksussa ratkesi maalisuoran kiritaistossa Olympiastadionilla, jonne kilpailu päättyi. Richardsson oli naisten kilpailussa odotetun ylivoimainen.

Heikkinen seurasi kokenutta virolaisjuoksija Tiidrek Nurmea koko matkan ja kiri sitten maalisuoralla ohi ja voittoon ajalla 14.20. Nurme hävisi voiton sekunnilla.

– Oli tiedossa, että reitti ei ole erityisen nopea. Halusin vain saada tällaisen kiihtyvän juoksun ja sellainen siitä tuli. Taktiikkana oli seurata Nurmea ja nousta loppusuoralla ohi, Heikkinen kertaili.

– Kaikki meni suunnitelman mukaan. Pysyin Nurmen perässä, vaikka jossain kohdassa oli vähän vaikeaa. Mutta viimeisellä kilometrillä tiesin, että hyvin tämä menee.

Nurme jakoi tunnusta juoksun voittajalle.

– Santtu ansaitsi voiton. Tunnen hänen taustansa ja tiedän, että Santtu on lahjakas juoksija ja tulee juoksemaan kovia kisoja tulevaisuudessa, Nurme hehkutti.

Ratakausi alkaa Karlsruhessa

Heikkisen Helsingin juoksu oli kova harjoitus, joka pohjustaa ratajuoksukautta. Sen hän aloittaa viikon päästä Saksan Karslruhessa 1500 metrin kilpailussa.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Kenian Solomon Kagimbi ajalla 14.27. Lahden Ahkeran Hannu Granberg oli neljäs ja Tampereen Pyrinnön Samu Mikkonen viides. Kaksikon ajat olivat 14.53 ja 14.57.

Richardsson: Tämä oli hyvä treeni

Esbo If:n Camilla Richardsson voitti naisten kilpailun ajalla 15.52. Toiseksi sijoittui Helsingin Kisa-Veikkojen Taru Palsa ajalla 17.15.

–  Tuo aika ei kerro yhtään mitään siitä missä kunnossa minä olen. Reitti oli yllättävän tekninen maantiereitiksi, Richardsson totesi.

Richardssonille Helsinki City 5 -juoksu pohjusti 10 000 metrin kilpailua, jonka hän juoksee ensi viikolla Lontoossa. Siellä toiveissa on 32 minuutin alitus. Richardsson ennätys on viime vuonna juostu 32.19,27.

– Tämä oli minulle hyvä treeni ja siihen reitti sopi hyvin, kun menin  3.10 minuutin kilometrivauhtia, joka on melkein se, mitä lähden viikon päästä juoksemaan, Richardsson sanoi.

Kolmas naisten kilpailussa oli Vasa IS:n Cecilla Österblad ajalla 17.22.

Live-tulokset

 

Artikkeli Ratakuntoaan virittelevät Heikkinen ja Richardsson Helsinki City 5 -juoksun voittoon julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi