Lukulistalle
ClosePlease login

Camilla Richardsson oli epäonninen Ranskan Montessonissa käydyssä 5000 metrin kansainvälisessä kilpailussa. Tiiviissä ruuhkassa hänen edellään kaatui useita juoksijoita, ja välttääkseen itse kaatumisen, Richardsson loukkasi nilkkaansa sen verran pahasti, että hän katsoi paremmaksi keskeyttää juoksun neljä kierrosta ennen maalia.

– Harmittaa vietävästi. Jossain puolentoista ja kahden kilometrin välillä rytäkkä tapahtui, ja minulta nyrjähti nilkka. Päätin sitten lopettaa juoksun varmuuden vuoksi, ettei nilkka mene pahemmaksi. Eikä kunnon aikaakaan olisi enää tullut, Richardsson kertoi kisan jälkeen.

Kilpailuun oli ladattu hyviä odotuksia, mutta ne eivät nyt toteutuneet.

– Kisaan oli otettu mukaan turhankin paljon juoksijoita samaan erään, joten ruuhkaa syntyi. No, uusia vitosen kisoja tulee kesän mittaan, mutta … , pettynyt juoksija totesi.

Juoksun voitti Etiopian Medina Eisa ajalla 14.46,50. Yhteensä viisi juoksijaa paineli alle 15 minuutin, joten kilpailu olisi ollut Richardssonille hyvä mahdollisuus parannella omaa ennätysaikaansa 15.16,71, jonka hän juoksi viime vuonna.

Keskimatkojen juoksupäivä

Pariisin esikaupunkialueella käyty FAST5000-kilpailu keskittyi lähinnä 5000 metrin juoksuihin kuntoilijoista huippuihin. Ohjelmaa oli tarjolla tunnetun juoksukenkämerkin sponsoroimassa tapahtumassa koko päiväksi, ja radan sisäkenttä muistutti lähinnä markkina-aluetta. Kovia tuloksia ja tiivistä tasoa syntyi useissa juoksuissa.

Miesten 5000 metrillä voittoon juoksi Kenian Levy Kibet ajalla 13.04,21. Alle 13.10:n paineli neljä muutakin miestä ja alle 13.30:n 17 juoksijaa. B-erän paras oli Djiboutin Mouhyadin Abdi Waiss ajalla 13.25,84. Saman maan Samia Hassan voitti puolestaan naisten B-erän ajalla 15.21,76.

Norjan Narve Gilje Nordås voitti 1500 metriä ajalla 3.32,39, ja hänen vanavedessään 11 juoksijaa pääsi alle 3.40:n. B-erän voittoon tarvittiin aika 3.39,04, ja neljä muutakin juoksijaa alitti 3.40. Naisilla oli ohjelmassa mailin juoksu, jonka voitti Yhdysvaltain Nikki Hiltz maailman tämän vuoden kärkiajalla 4.22,07.

Nordås on muuten Ingebrigtsenien veljesten isän Gjertin valmennuksessa, joka ei nyt valmenna enää omia poikiaan. Nordås edustaa myös samaa Sandnes IL -seuraa kuin Ingebrigtsenitkin.

Artikkeli Richardsson epäonninen Ranskan kilpailussa – nilkka taittui joukkokaatumisessa ja juoksu päättyi keskeytykseen julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi