Richardsson ihmetteli kuinka helposti SE syntyi: Nyt oli sellainen kymppipäivä

Lukulistalle

Camilla Richardsson ei malttanut olla lopussa kiristämästä vauhtia sen verran, että Istanbulin EM-hallien 3000 metrin alkuerässä syntyi halliratojen uusi Suomen ennätys. Richardsson oli maalissa toinen ajalla 8.53,60, jolla Sandra Erikssonin vuonna 2015 juoksema 8.54,06 siirtyi ennätysluettelosta historiaan.

– Tiedän, että valmentajaltani tulee sanomista, että juoksin liian kovaa viimeiset 400 metriä, koska se oli ihan turhaa, kun minulle oli varmistumassa jo paikka finaaliin. Nyt oli kuitenkin niin hyvät jalat ja näin väliajoista, että Suomen ennätys on mahdollinen, Richardsson hymyili.

Richardsson oli suuren osan matkasta viidentenä, mutta nousi viimeisellä 400 metrillä toiseksi ja ajoi eron kiinni pääosan matkaa hieman muiden edellä olleeseen Saksan Konstanze Klosterhalfeniin, joka voitti erän ajalla 8.53,50.

– Aika harvoin tulee sellainen tilanne, että voi juosta Suomen ennätyksen. Kun jäin puolimaratonilla SE:stä niin niukasti ajattelin, että sitten harmittaa, jos nyt juoksen 8.54,5, Richardsson sanoi.

Sanoillaan vaasalaisjuoksija viittasi pari viikkoa sitten Arabiemiraateissa juostuun Ras Al-Khaimahin puolimaratoniin, jossa Richardsson jäi ennätyksellään 1.10.08 neljä sekuntia SE-ajasta. Hän olisi rikkonut SE:n, jos ei olisi toviksi harhautunut reitiltä.

”Missään vaiheessa ei ollut vaikeuksia”

Istanbulin EM-hallien alkueräjuoksussa Richardssonin meno oli kevyttä.

– Se oli tosi helppoa. Missään vaiheessa ei ollut vaikeuksia, Richardsson sanoi.

Ennen EM-kisoja Richardssonin halliennätys oli 9.13,44 ja ulkoratojen ennätys 9.00,04.

– Tiesin ennen juoksua harjoitusten perusteella, että yhdeksän minuutin alitus on mahdollinen. Ajattelin, että tuollaisiakin aikoja, joka nyt tuli, pystyn juoksemaan. En vaan olisi ikinä uskonut, että se tulisi noin helposti, Richardsson sanoi.

Naisten 3000 metrin finaali juostaan perjantaina, ja mukana on 15 juoksijaa.

– Nyt oli sellainen kymppipäivä. Toivottavasti perjantainakin.

 

Artikkeli Richardsson ihmetteli kuinka helposti SE syntyi: Nyt oli sellainen kymppipäivä – Rouvali pettyi kuulan karsinnassa julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi