Richardssonille jälleen roima ennätys ja 5000 metrin 10:s sija

Lukulistalle
ClosePlease login

Camilla Richardsson jatkoi hyviä juoksujaan EM-kisoissa. Nyt tuli kymmenes sija 5000 metrillä uudella ennätyksellä 15.16,71, kun maanantaina syntyi ennätys kympillä yhdeksännen sijan myötä.

Nuori Ilona Mononen oli kisan 18:s ajalla 16.10,97.

– Aikani tuntuu paremmalta kuin maanantain kympin aika, vaikka sijoitus heikkeni yhdellä, Richardsson totesi.

– Jukka (valmentaja Keskisalo) sanoi aamulla, että kympillä olin alussa liian laiska, joten aloitin tänään reippaammin. Verryttelyssä puntaroin kuinka jalat toimivat ja olenko palautunut, mutta heti alusta lähtien juoksu tuntui hyvältä, mutta viimeisellä kahdella kilometrillä jalkani eivät enää olleet niin tuoreet.

Richardssonin 3000 metrin väliaika oli 9.11,95, joka enteili roimaa ennätysparannusta. Entinen ennätys oli alkukesästä juostu 15.30,08.

Juoksija toisti tyytyväisyyttään monen hankalan vuoden jälkeen ja kiitti pitkää ja sinnikästä yhteistyötään valmentajansa kanssa. Nämä viikon pyyhkivät pois pettymykset ja vaikeudet.

Richardssonin päämatkasta on puhuttu paljon sen jälkeen, kun hän vammojen takia luopui estejuoksusta. Monet ovat tyrkyttäneet hänelle maratonia, jossa hän on jo tehnyt mukavan ajan 2.30.

– Haluan kokeilla ratajuoksua vielä vuoden ajan, mutta olympialaisiin otan tähtäimen maratonille. Kenties voisin sen juosta jo talvella.

– Olen pitänyt kymppiä päämatkanani, mutta se ei ole kulkenut vielä niin hyvin. Sen pitäisi parantua maratoniakin ajatellen, juoksija totesi.

Suomen kaikkien aikojen tilastossa Richardsson säilyi neljännellä sijalla Annemari Sandellin (nyk. Kiekara), Kirsi Valastin ja Päivi Tikkasen jälkeen, mutta Tikkasen aika jäi nyt enää sekunnin päähän.

Euroopan mestariksi juoksi kotiyleisön riemuksi Saksan Konstanze Klosterhalfen tuloksella 14.50, 47, hopealle Turkin Yasemin Can, 14.56,91, ja pronssille Iso-Britannian Eilish Mccolgan, 14.59,34.

Purola valitteli huonoa virettään

Samuel Purola ei löytänyt 200 metrin välieriin toivomaansa vauhtia. Purola viiletti ulkorataa erässään seitsemänneksi ajalla 20,83. Juoksun voitti britti Charles Dobson välierien toiseksi nopeimmalla ajalla 20,21, Välierien nopein Zharnel Hughes ajalla 20,19. Aikavertailusta finaaliin vaadittiin 20,38.

– Tuntuu, että edellinen hyvä juoksu on ollut Ruotsissa. Kalevan kisojen jälkeen on takki on ollut tyhjä, Purola totesi ja viittasi Ruotsin juoksulla Malmössä heinäkuun puolivälissä. syntyneeseen 200 metrin SE-aikaan 20,45.

Purola oli ulkona verryttelemässä, kun torstai-illan kisat toviksi keskeyttänyt sademyräkkä alkoi. Purola siirtyi muiden juoksijoiden tapaan halliin jatkamaan verryttelyä.

– Se venytti omaa verkkaa puoli tuntia. Olin menossa callingiin ja sain kuulla, että se siirtyy. Kyllä siinä piti muutama ylimääräinen kiihari ottaa, mutta ei se mitään ratkaisevasti muuttanut. Verryttelin vain pidempään, Purola sanoo.

Omaa juoksuunsa Purola ei ollut tyytyväinen.

– Ei tähän tyytyväinen voi olla. Oli hyvä rata ja hyvä tunnelma. Jos vaan olisin ollut iskussa, tulosta olisi ollut mahdollista tehdä. Nyt ei vaan irronnut tähän toiseen juoksuun.  Se oli väsynyttä alusta asti.

Purolan urakka EM-kisoissa jatkuu perjantaina 4 x 100 metrin viestin alkuerissä.

// Torstai-illan kilpailuseuranta jatkuu naisten seitsenottelun osalta //

Artikkeli Richardssonille jälleen roima ennätys ja 5000 metrin 10:s sija, Vanninen ottelun 10:s, Purola ei löytänyt toivomaansa vauhtia julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi