Saapungilta vahva ja taktisesti onnistunut MM-kisajuoksu Thaimaan helteessä

Lukulistalle
ClosePlease login

Vuorijuoksija Susanna Saapunki pysyi laatimassaan taktiikassa ja taisteli kuudenneksi vuorijuoksun MM-kilpailuiden ylämäkikilpailuissa perjantaina Chiang Maissa, Thaimaassa.

Naisten 8,5 kilometrin kilpailussa nousua oli 1000 metriä. Maailmanmestaruuden voitti Yhdysvaltain Allie McLaughlin, joka selvitti reitin ajassa 55.15. Saapungin aika oli 58.12.

Kilpailu juostiin ankarassa yli 30 asteen helteessä.

– Aika epäinhimillisissä oloissa kilpailtiin. Ei ollut ideaali kestävyysurheilusää, mutta menin oman suunnitelmani mukaan. Kuudes sija MM-kisoissa ei ole huonosti, Saapunki kertaili onnistumistaan.

Kilpailureitti vaati taktista silmää varsinkin alkumatkasta, joka houkutteli liian kovaan vauhtiin.

– Kilpailu alkoi puolentoista kilometrin tasaisella osuudella. Olin varautunut siihen, että siinä mennään aika kovaa. Ensimmäinen jyrkkä nousu oli kolmen kilometrin kohdalla. Siinä otin napsun tehoista pois, Saapunki kertaili.

Ensimmäisen jyrkän nousun jälkeen Saapunki alkoi kiristää vauhtia ja nousi maaliin mennessä 11. sijalta kuudenneksi.

– Niitä, jotka aloittivat tosi kovaa, tuli lopussa selkä edellä vastaan. Viimeinen puolitoista kilometriä oli kyllä tuossa helteessä melkoista taistelua, Saapunki tunnusti.

”Taistelemaan lähden”

Saapungille ylämäkijuoksu oli MM-kilpailuiden selkeä päämatka, mutta urakka jatkuu sunnuntaina. Hän osallistuu 11,2 kilometrin vuorijuoksuun, jossa viitisen ensimmäistä kilometriä ovat nousua. Sen jälkeen käännytään alamäkiosuudelle.

– Osa Ugandan ja Kenian juoksijoista panostaa vain sunnuntain kilpailuun. Myös Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta tulee niin sanotusti tuoreet naiset sunnuntain kilpailuun. Eli odotettavissa on kovaa kyytiä, mutta taistelemaan lähden, Saapunki totesi.

CHIANG MAI (THA) 4.11.2022 Vuori- ja polkujuoksun MM-kilpailut, 1/3 päivä

Naiset,

8,5 km ylämäkijuoksu: 1) Allie McLaughlin USA 55.15, 2) Andrea Mayr Itävalta 55.41, 3) Maude Mathys Sveitsi 56.00 … 6) Susanna Saapunki Suomi 58.12.

Tulospalvelu tästä

Vuori- ja polkujuoksun MM-kilpailuja voi seurata Euroopan yleisurheiluliiton YouTube kanavalta:

European Athletics – YouTube

MM-kisasivut:

Amazing Thailand WMTRC 2021 Chiang Mai – by Tri-League (Thailand) (wmtrc2021thailand.com)

Artikkeli Saapunki avaa vuorijuoksun MM-kisaurakkansa perjantaina julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi