Saapunki toinen ylämäkikisassa, nilkkavamma keskeytti vuorijuoksun

Lukulistalle
ClosePlease login

Susanna Saapungilla ei ollut onni mukana vuorijuoksun maailmancupin finaalien sunnuntain kilpailussa Kanarian saarilla. Saapunki oli perjantain ylämäkikilpailussa toinen, mutta sunnuntainen 22 kilometrin vuorijuoksu jäi kesken 5 kilometrin jälkeen nilkan pyörähdettyä alamäessä.

Haverissa Saapungin jalka turposi, eikä juokseminen enää onnistunut.

– Keskeytys harmittaa, koska menetin maailmancupin kokonaistilanteessa mahdollisuudet hyvään sijoitukseen, Saapunki totesi.

Saapungin mukaan nilkka kuvattiin, eikä murtumia löytynyt.

– Selvisin ilmeisesti nivelsidevammalla, Saapunki arvioi.

Perjantain ylämäkilpailussa Saapunki oli toinen ajalla 21.30. Kilpailu käytiin poikkeuksellisesti väliaikalähdöllä. Reitillä oli mittaa neljä kilometriä ja kahdella viimeisellä kilometrillä oli nousua yhteensä 350 metriä. Kilpailun voitti britti Scout Adkin ajalla 21.17.

– Olen erittäin tyytyväinen perjantain suoritukseen. Hieman jäi vain hampaankoloon niukka, 13 sekunnin tappio Scoutille. Kunto on hyvä ja suorituskyky riittää nyt maailman parhaita vastaan, Saapunki totesi.

Sunnuntain vuorijuoksukilpailun voitti Kenian Joyce Njeru.

Agaete, Kanarian saaret, Espanja:

Vuorijuoksun maailmacupin finaalit:

Naiset, ylämäkijuoksu 4 km: 1) Scout Adkin Britannia 21.17, 2) Susanna Saapunki Suomi 21.30, 3) Joyce Njeru Kenia 22.12.

Vuorijuoksu 22 km: 1) Joyce Njeru Kenia 1.29.33, 2) Philaries Kisang Kenia 1.30.40, 3) Scout Adkin Britannia 1.32.52. Saapunki keskeytti nilkkavammaan.

Vuorijuoksun maailmancupin finaalien ylämäkikilpailun kärkikolmikko Susanna Saapunki, Scout Adkin ja Joyce Njer.

Artikkeli Saapunki toinen ylämäkikisassa, nilkkavamma keskeytti vuorijuoksun julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi