Suomi 12 juoksijan voimin PM-maastoihin Islantiin

Lukulistalle
ClosePlease login

Suomen Urheiluliitto on valinnut seuraavat urheilijat maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Islannin Reykjavikiin 5. marraskuuta.

Miehet 9 km: Mustafe Muuse, Turun Urheiluliitto, Leevi Keronen, Lempäälän Kisa Yleisurheilu ja Niko Putkinen, Lahden Ahkera.

M19 6 km: Eetu Valtola, Mikkelin Kilpa-Veikot, Sisu Moilanen, Turun Urheiluliitto, ja Ville Viitakoski, Mikkelin Kilpa-Veikot.

Naiset 9 km: Nathalie Blomqvist, IK Falken, Johanna Peiponen, Lapin Lukko, ja Taru Palsa, Helsingin Kisa-Veikot.

N19 6 km: Ella Sorvisto, Kuivasjärven Aura, Nelli Viskari Lappeenrannan Urheilu-Miehet, ja Sini Rajaniemi, Lahden Ahkera.

Kestävyysjuoksujen lajivalmentaja Rami Virlanderin mukaan juoksijoilla on hyvä tilaisuus verrata kuntoaan pohjoismaiseen tasoon.

– Viime vuonna Norjan Kristiansandissa Suomi sai kaksi mitalia, kun Nathalie Blomqvist otti naisten sarjassa mestaruuden ja Suomen joukkue oli hopealla. Nathalie on vahvassa kunnossa nytkin puolustamaan mestaruuttaan, Virlander kertoo.

PM-maastot ovat juoksijoille myös hyvä välietappi joulukuussa juostaviin EM-maastoihin Belgian Brysselissä.

– EM-maastojen ohjelmassa ovat myös alle 23-vuotisten sarjat, mikä on hyvä tavoite nuorelle PM-maastojen joukkueellemme. Blomqvist sekä PM-kisoissa miesten sarjassa juoksevat Mustafe Muuse ja Niko Putkinen pääsevät ikänsä puolesta mukaan tähän ikäluokkaan.

Artikkelikuvassa Lahden Ahkeran Niko Putkinen, joka voitti Pajulahdessa juostun PM-maastojen katsastuskilpailun.

 

Tiedustelut:

Rami Virlander, SUL, kestävyysjuoksujen lajivalmentaja

044 5383057, rami.virlander@sul.fi

 

Artikkeli Suomi 12 juoksijan voimin PM-maastoihin Islantiin julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi