Susanna Saapunki neljäs vuorijuoksun maailmancupissa

Lukulistalle
ClosePlease login

Entinen maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki sijoittui parhaana eurooppalaisena neljänneksi 13 kilometrin mittaisessa vuorijuoksun maailmancupin kilpailussa Itävallan korkeimmalla vuorella Grossglocknerilla sunnuntaina 11.7.

– Olen kyllä oikeassa paikassa, eikä tarvitse enää yhtään epäillä sitä, oliko oikea päätös jättää hiihtoura taakse ja siirtyä täysipäiväiseksi vuorijuoksijaksi. Jos saavutan jotain tällaista vain kolmen kuukauden harjoittelulla, en voi olla kuin tyytyväinen, Saapunki iloitsi kisan jälkeen.

Naisten kilpailun voitti Kenian Joyce Muthoni. Kenialaisjuoksijat veivät myös kaksi seuraavaa sijaa. Kilpailussa oli nousua 1 300 metriä. Saapungin mukaan lihaskunto oli kovilla viimeisellä kilometrillä, kun reitillä oli jyrkkiä portaita ja kivikkoista maastoa.

– Hapenottokyky minulla on kova, mutten ole vielä päässyt juoksemaan edes omalla hapenottokyvyn maksimitasolla, kun lihas väsyy nopeammin. Kun lihaskestävyys paranee, sitten menen vielä kovempaa.

Ensi viikolla Saapunki osallistuu toiseen Maailman Cup kisaan, joka juostaan Ranskassa Mont Blancilla 17.7. Matkana on 19 km, nousua 2 000 m ja kisassa juostaan aina 3 000 metrin korkeuteen.

– Siellä mennäänkin jo nextille levelille, Saapunki ennustaa.

 

Grossglockner, Itävalta 11.7.2021 Vuorijuoksun maailmancupin osakilpailu. Naiset 13,3 km: 1) Joyce Muthoni Kenia 1.23.46 … 4) Susanna Saapunki Suomi 1.31.46.

(Kuva Livignon kisasta.)

Vastaa