Terveysongelmista toipuva Sara Kuivisto keskittyy EM-kisoihin, MM-kisat jäävät väliin

Lukulistalle
ClosePlease login

Kestävyysjuoksija Sara Kuivisto jättää Eugenessa Yhdysvalloissa heinäkuussa käytävät yleisurheilun MM-kilpailut väliin. Kuivisto keskittyy rakentamaan kuntoaan elokuisiin München EM-kilpailuihin.

Kuivisto kamppaili maaliskuussa Belgradissa käytyjen halliratojen MM-kilpailuiden jälkeen sitkeän suolistoloisen kanssa. Sen jälkeen iskivät jalkojen iho-ongelmat ja akillesjänne kipeytyi.

– Tässä tilanteessa Eugenen MM-kilpailut tulevat liian nopeasti. Ensimmäisen kovemman harjoituksen vaikeuksien jälkeen tein vasta kaksi viikkoa sitten, Kuivisto sanoo.

– Se, että olisin ylipäätään kilpaillut kesällä MM- ja EM-kisoissa, olisi vaatinut, että kaiken olisi pitänyt mennä nappiin keväällä ja kesällä.

Kuivisto oli viime kesänä uransa parhaassa kunnossa. Hän juoksi Tokion olympialaisissa 800 ja 1500 metrillä yhteensä neljä Suomen ennätystä ja onnistui muutenkin kesän kisoissa ja tuli valituksi Eugenen MM-kisoihin jo maaliskuussa. Eugenessa, Oregonissa kilpaillaan 15.-24. heinäkuuta.

”Kesäkuu menee peruskuntoharjoittelun parissa”

Kuiviston kevättalvi ja kevät olivat vaikeita. Paluu vahvan hallikauden jälkeen harjoittelun pariin tyssäsi suolistoloisen ja sen jälkeen tulleiden ongelmien takia.

– Loinen veti yleiskunnon alas. Tuli flunssaa ja oli tosi huono olo. Syke on nyt laskenut normaalitasolle, mutta sekin oli kauan tosi korkealla. Se on hämmästyttävää, miten tuollainen loinen voi vetää ihmisen ihan kanveesiin, Kuivisto muistelee.

– Loinen häädettiin lääkkeillä, mutta lääkekuurin aikana tuli jalkoihin infektio. Iho meni niin huonoksi, etten pystynyt pitämään kenkiä jalassa ja siitä ongelma meni syvemmälle akillesjänteeseen, joka kipeytyi.

– En tiedä, johtuivatko jalkojen iho-oireet lääkkeistä vai loisesta, mutta ne on saatu rauhoittumaan. Oikea akillesjänne on edelleen kipeä ja sen kanssa pitää olla varovainen.

”Uskon, että pystyn juoksemaan kovaa vielä tänä kesänä”

Kuiviston katse on nyt 15.-21. elokuuta Münchenissä käytävissä EM-kilpailuissa.

– Valmentajan kanssa päätettiin, että toukokuun tavoite oli saada minut virkoamaan. Kesäkuu menee peruskuntoharjoittelun parissa ja heinäkuussa aletaan hakea kilpailuvauhtia. Silloin on tarkoitus myös juosta kesän ensimmäiset kilpailut, Ari Suhosen valmennuksessa harjoitteleva Kuivisto sanoo.

– Matkaksi on ajateltu 800 metriä, koska olen pystynyt juoksemaan sen verran vähän 1500 metriä ajatellen, mutta tämä ei ole vielä mitenkään kiveen hakattua.

Kevättalvi ja kevät olivat Kuivistolle henkisesti raskasta aikaa, mutta toive kilpailla arvokisatasolla vielä tänä kesänä ei ole sammunut.

– Se harmitti erityisesti, että olin hallikaudella loistavassa kunnossa, mutten päässyt jatkamaan siitä kevään harjoittelua, Kuivisto sanoo.

Kuivisto juoksi talvella 800 ja 1500 metrin sekä mailin halliratojen Suomen ennätykset.

– Nyt on ollut outoa katsoa, että muut juoksevat kisoja ja itse tekee pitkiä peruskestävyyslenkkejä. Vähän erilainen kausi tästä tuli. Uskon, että pystyn juoksemaan kovaa vielä tänä kesänä.

Medialle tiedoksi: Sara Kuivisto toivoo nyt harjoittelurauhaa eikä toistaiseksi vastaa haastattelupyyntöihin

Artikkeli Terveysongelmista toipuva Sara Kuivisto keskittyy EM-kisoihin, MM-kisat jäävät väliin julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi