Tolalle ylivoimainen voitto Eugenen kovavauhtisella MM-maratonilla

Lukulistalle
ClosePlease login

Etiopian Tamirat Tola voitti miesten maratonin maailmanmestaruuden Eugenessa kisaennätyksellä 2.05.37. Kilpailu juostiin viileähkössä säässä aamuvarhain paikallista aikaa.

Tolalle, 30, mitali MM-kisojen maratonilta oli uran toinen. Hän oli hopealla vuoden 2017 MM-kisoissa Lontoossa ja kolmas Rio de Janeiron olympiakisojen 10 000 metrillä 2016.

Eugenessa Tola ohitti puolimatkan laajan kärkiryhmän mukana ajassa 1.04.09 ja teki ratkaisun 33-34 kilometrin välissä. Tuossa vaiheessa Kenian Geoffrey Kamwororin johtamassa kärkiryhmässä oli kymmenkunta juoksijaa.

Kun takana oli 35 kilometriä Tola oli 12 sekunnin verran muilta karussa ja 40 kilometrin jälkeen eroa oli jo 53 sekuntia. Voitto heltisi reilun minuutin marginaalilla.

Etiopian kaksoisvoiton sinetöi Mosinet Geremew, jolle MM-hopea oli toinen perättäinen. Geremew, 30, tuli maaliin ajassa 2.06.54, joka MM-kisojen historian nopein kakkossaika. Belgian Bashir Abdi oli kolmas ajalla 2.06.48.

Kanadan Cameron Levins oli neljäs kotimaansa ennätyksellä 2.07,09. Levinsin sijoitus on myös Kanadan MM-kisahistorian paras.

Kilpailussa 26:nneksi sijoittunut Mongolian Ser-Od Bat-Ochir, 40, juoksi Eugenessa ennätyksellisesti jo uransa 10. MM-maratonin. Hänen aikansa oli 2.11,39. Ruotsin David Nilsson keskeytti kilpailun.

MM-maratonin kärkitrio: Bashir Abdi, Tamir Tola ja Mosinet Geremew.

Artikkeli Tolalle ylivoimainen voitto Eugenen kovavauhtisella MM-maratonilla julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi