Kalevan kisoissa tutut mestarit 800 ja 5000 metrillä: Lappalainen & Rinne, Blomqvist & Muuse

Lukulistalle
ClosePlease login

Vaasan Kalevan kisojen 800 metrillä nähtiin tutut mestarit, kun Sara Lappalainen otti uransa yhdeksännen ja Joonas Rinne viidennen voittonsa putkeen.

Vaasan Kaarlen kentällä heidän voittojuoksunsa olivat kuitenkin tyystin erilaiset: Rinne leikitteli voiton hidasvauhtisessa kisassa, kun Lappalainen tykitti omalla vedollaan huippuajan 2.00,33. Se on hänen pitkän uransa neljänneksi paras tulos, ja ennätys on SE-lukemat 1.59,41 kolmen vuoden takaa.

– Tavoitteenani oli juosta 1.59. Juoksu kulkikin mielettömän hyvin, mutta viimeiset 20 metriä kestivät tosi kauan, Lappalainen kertasi juoksuaan, jossa hänen 400 metrin väliaikansa oli 58,53.

Miesten kisassa puolimatkan krouvi ohitettiin vain sekuntia kovemmalla ajalla.

Hyvää nousukuntoa uhkuva Lappalainen kertoi nauttineensa Vaasan juoksuistaan.

– Perjantain tonnivitonen oli mielenkiintoinen kisa. Tämä kasi oli nyt sitten tylsä, kun vedin yksin ja Eveliina Määttänen oli poissa juoksusta, Borgå Akilleksen juoksija kertoi.

Naisten kisan hopealle juoksi Vammalan seudun Voiman Veera Mattila ajalla 2.04,84 ja pronssille Lahden Ahkeran Veera Perälä, 2.06,71.

Rinne luotti kiriinsä, Korpikallio uusi nimi

Saarijärven Pullistuksen Rinteen voittoaika oli 1.52,13 ennen HKV:n Benjamin Leetä, 1.52,45, ja Lempäälän Kisa Yleisurheilun Aleksi Kivelää, 1.52,61.

Miesten kisan mielenkiintoisin nimi löytyy sijalta neljä, Mikkelin Kilpa-Veikkojen Veikko Korpikallio ajalla 1.53,16.

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä nuorukainen on kehittynyt tälle kaudelle mukavasti. Viime vuonna ennätys oli 1.54, ja tänä vuonna jo 1.51,54.

– Olen saanut harjoitella ilman vammoja, siinä syy hyvään kehitykseen. Mutta yllätys tämä silti on, valmentaja Antti Nisosen tallissa harjoitteleva Korpikallio kertoi.

Nathalie Blomqvist vetää ja Nina Chydenius seuraa.

Blomqvist auttoi alussa ystäväänsä ja kiihdytti hyvään loppuaikaan

Nathalie Blomqvist kertoi ennen Kalevan kisoja tähtäävänsä loppua kohti kiihtyviin juoksuihin. Perjantain 1500 metrillä sellainen tuli 1500 metrillä, ja se palkittiin pronssimitalilla. Sunnuntain 5000 metrillä veto oli kullan arvoinen, kun voitto tuli yksin juostuna mainiolla ajalla 15.05,86.

Kaksi viimeistä kilometriä Blomqvist kiihdytti reilusti alle 3.00/km-vauhtia, mikä tietää vahvaa kuntoa kohti Pariisin olympialaisia.

– Sovin Nina Chydeniuksen kanssa, että autan häntä niin hyvin kuin pystyn, mutta halusin myös itselleni kiihtyvävauhtisen juoksun, koska sellaisia kisoja on tiedossa Pariisissa.

– Juoksu tuntui nyt helpolta. Kauden alussa juoksin 14.59 maksimaalisella vedolla, ja kun nyt meni lähes sama aika rennosti, niin hyvältä näyttää, IK Falkenia edustava Blomqvist arvioi kuntoaan.

GIF:n Chydeniukselle kirjattiin hopea-aika 15.51,26. Pronssille juoksi kauden kotimainen yllättäjä, Turun Urheiluliiton Aino Suni ennätyksellään 16.31,03. Ennätys tuli myös neljänneksi juosseelle HKV:n Janette Vänttinen ajalla 16.36,47.

Muuse kokeilee SE-vauhtia Joensuussa

Miesten 5000 metrin mestariksi juoksi Turun Urheiluliiton Mustafe Muuse ajalla 13.52,98. Tulos syntyi kakkoseksi juosseen Eemil Helanderin kanssa tehdyllä yhteistyöllä vauhdinpidossa.

– Sain jo huudella Eemilille, ettei vedä liian kovaa tuulen takia, kun ensimmäinen kilometri sujahti aikaan 2.41, Muuse kommentoi.

Nyt mestaruus tuli viimeisen kierroksen kirillä, kun Muuse sai karistettua Helanderin kannoiltaan 300 metriä ennen maalia.

– Olen päättänyt, että kirissä en enää häviä kenellekään. Paitsi Joonas Rinteelle, reipaspuheinen Muuse lupasi.

Muuse ei peittele kovia tavoitteitaan. Vaasasta hän suuntaa vuoristoleirille, ja myöhemmin heinäkuussa on tavoitteena Joensuun Motonet GP:ssä kokeilla 5000 metrin Suomen ennätysvauhtia.

– Uskon pystyväni juoksemaan vielä kovia aikoja, mutta siihen menee vielä aikaa.

Vitosen SE on Lasse Virénin 13.16 vuodelta 1972. Muusen ennätys on tovi sitten juostu 13.30,04. Virénin taktiikoita hän on opiskellut Youtubesta.

– Pitäähän ne SE-miehen taktiikat tuntea, jos samoille ajoille pyrkii.

Hopealle juosseen Helanderin aika oli 13.56,18. Yli 200 metriä kärkikaksikolle hävinneen pääjoukon kirivahvin oli Joensuun Katajan Konsta Hämäläinen ajalla 14.34,40.

Helander on ollut alkukauden alavireinen.

– Allergiaa tuli kevään vuoristoleirin jälkeen, jota ei ole aiemmin ilmennyt. Mutta nyt pitäisi olla toimiva lääkitys sille. Viikko sitten kulki 1500 metriä jo ihan lupaavasti, Jyväskylän Kenttäurheilijoiden juoksija kertoi.

Artikkeli Tutut mestarit 800 ja 5000 metrillä: Lappalainen ja Rinne, Blomqvist ja Muuse julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi