Vainio juoksi Suomen nopeimman puolimaratonin neljännesvuosisataan: ”Sellainen olo, että olen valmis kilpailemaan”

Lukulistalle
ClosePlease login

Alisa Vainio juoksi kovassa kansainvälisessä kilpailussa neljänneksi loistoajalla 1.10.22 Sevillan puolimaratonilla sunnuntaina. Aika on Vainion ennätys ja kaikkien aikojen toiseksi paras suomalaisaika puolimaratonilla.

Vainiota paremmin puolimaratonin on juossut vain Annemari Kiekara (o.s. Sandell), joka juoksi 25 vuotta sitten Suomen ennätyksen 1.10.04. Vainion edellinen ennätys 1.12.22 parani kokonaista kaksi minuuttia

– Vähän jännitti ennen kilpailua, kun olen harjoitellut kaksi-kolme viikkoa Portugalin Monte Gordossa aika kovaa eikä tähän kilpailuun tehty mitään kevennystä. Aika napakasti vedin kovia treenejä vielä tällä viikolla. Kaikki toimi kuitenkin hyvin. Oli sellainen olo, että olen valmis kilpailemaan, Vainio totesi.

Kilpailu sujui Vainion mukaan ilman ongelmia.

– Tosi kylmä ilma oli juosta. Vielä 5 kilometrin kohdalla sai puhallella sormiin. Lämmintä taisi olla kaksi astetta, Vainio kertaili.

– Ilma kuitenkin lämpeni ja pääsin 15 kilometriin asti juoksemaan hyvässä porukassa. Sitten vauhti kiristyi enkä pysynyt mukana. En ole vielä pystynyt tekemään tarpeeksi vetoja, että saisin pistettyä itseäni kunnolla ahtaalle. Lopussa oli vielä mukulakiveä, jota ei ollut heppo juosta. En kuitenkaan katkennut.

Naisten kilpailun voitti kenialainen olympiakisojen viitonen Betsy Saina ajalla 1.08.25 ja toinen oli saksalainen EM-mitalisti Alina Reh ajalla 1.08.42.

Viskari: ”Meni paremmin kuin odotin”

Vainiolle kilpailu oli myös valmistava harjoitus helmikuun puolivälin jälkeen juostavalle Sevillan maratonille. Vainion valmentaja Jarmo Viskari oli sunnuntaiseen kilpailuun erittäin tyytyväinen. Maratonille valmistautuminen on aikataulussa.

– Tämä meni paremmin kuin odotin. Ja olisi voinut mennä reilusti paremmin, kun miettii, mitä olisi voinut tehdä ajan parantamiseksi, Viskari viittasi siihen, että kilpailu juostiin harjoitusleirin päätteeksi eikä kilpailua varten treeniä isommin kevennetty.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Vainio oli valmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Tästä jäi hyvä fiilis maratonia ajatellen. Vähän ennen kisaa oli sellaista matkaväsymystä. Oli aika pitkä leiri enkä ole tottunut heti leirin perään juoksemaan kilpailua, mutta sain aikaan hyvän suorituksen. Nyt voi levätä vähän ja jatkaa sitten hommia.

SEVILLA (ESP) 29.1.2023 Sevillan puolimaraton

Miehet,

Puolimaraton: 1) Amdework Walelegn Etiopia 1.00.28, 2) Oqbe Kibrom Eritrea 1.01.01, 3) Benjamin Choquert Ranska 1.02.20.

Naiset,

Puolimaraton: 1) Betsy Saina Kenia 1.08.25, 2) Alina Reh Saksa 1.08.42, 3) Deborah Schöneborn Saksa 1.09.41, 4) Alisa Vainio Suomi 1.10.22 (kkk & ka-2).

Artikkeli Vainio juoksi Suomen nopeimman puolimaratonin neljännesvuosisataan: ”Sellainen olo, että olen valmis kilpailemaan” julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi