Sisäpyöräily mahdollistaa tasonnoston – ammattilaisten ohjeet pyöräilijän ja triathlonistin talviharjoitteluun

Sisäpyöräily
Lukulistalle
ClosePlease login

Kun kylmä on vallannut tienoot, olohuoneen nurkasta ja treenisaleilta kuuluu ketjun surina. Pyöräilijällä on trainerin päällä kesä – tai ainakin lämpöä piisaa. Miten sisällä treenataan tulevan kauden koitoksiin?

Tavoitteeni on ajaa elokuussa 180 kilometriä kilpailukykyisellä vauhdilla ja hyvävoimaisena. Tai ehkä tavoite onkin 90 kilometriä tai 40 kilometriä. Oli matka mikä hyvänsä, kesän onnistumiset pohjustetaan talvella.

Maantiepyöräilijä, triathlonisti, maastopyöräilijä ja cyclocross-ajaja hyötyvät kukin sisäharjoittelusta. Treeneissä on paljon samaa, mutta myös isoja eroja.

Tässä jutussa Janne Nurminen ja Kari Silpiö kertovat, miten he ohjaavat maantiepyöräilijöitä Wattcoachin sisätreeneissä. Kuluvalla talvikaudella ne pidetään verkossa.

Aihetta käsitellään lisäksi artikkelissa Triathlonistin sisäpyöräily vaatii pitkää pinnaa, jossa Minna Koistinen avaa TriathlonSuomen sisäpyöräharjoittelua, ja artikkelissa Cyclocross-kuskin sisäpyöräily: spurtit trainerilla, jossa Antti Kuitto puolestaan kertoo, miten hän valmistautuu maastopyörä- ja cyclocrosskisoihin trainerin päällä.

Ensiksi tavoite

Osaa pyöräilijöistä neljän seinän sisällä polkeminen ei vain kiinnosta. Talvella tehdään mieluummin mitä tahansa muuta, jotta päästään ulos luontoon. Tämähän käy, jos pystyy treenaamaan sopivasti ja tekeminen vie kohti omia tavoitteita.

Niitä, joiden pää kestää sisällä ajamisen, yhdistää muutama asia: tavoite, suunnitelmallisuus – ja lämpimässä viihtyminen. Aloitetaan tavoitteesta. Millainen se voisi olla? Ensiksi vastaa Janne Nurminen, valmentaja ja ex-kilpapyöräilijä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa