Ahvenanmaan parhaat maastot yhä kartoittamatta?

Ahvenanmaa
Lukulistalle

Ahvenanmaa on avokalliomaastojen luvattu maa, jossa hyvien suunnistusmaastojen lukumäärä on massiivinen. Suunnistuskarttojakin saarelta löytyy, ja tulevaisuudessa yhä suurempi osa niistä on päivitetty ajantasalle.

Monelle vanhemman polven suunnistajalle PM-kilpailut vuonna 1986 ovat jääneet legendaarisina mieleen. Loput ovat saaneetkin lukea niistä Rastivuosikirjasta, ja päätyipä kyseisen kilpailun analyysi Pekka Nikulaisen Suunnistus ja ajattelu -kirjaankin. Orrdalin maasto on kuin tehty suunnistukseen ja korkeuseroakin löytyy, sillä Orrdalsklintin huippu nousee 129 metriä merenpinnasta ollen Ahvenanmaan korkein kohta.

VAIKKA KARTTOJA  on paljon piirretty ja rasteja jo vuosikymmeniä kierretty, ei Ahvenanmaan kaikkein hienoimmista maastoista ole vielä suunnistuskarttaa, ainakaan nykyaikaista. Alussa mainitun Orrdalin lisäksi Getabergen on varmasti monelle tuttu retkikohde, mutta vuoden 1987 suunnistuskartta ei enää pitkään aikaan ole ollut ajantasalla.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa