Asics Gel-Trabuco 11

Lyhyesti

Gel-Trabuco 11 osoittautui luotettavaksi matkakengäksi.

Kuvaus

Asics Gel-Trabuco 11 pitää märillä kivillä, ja kolmeen suuntaan kurottavat nappulat saavat yleensä otteen myös juurista. Kuivalla pidossa ei ole huomautettavaa. Suurena kokona kenkä liirasi mudassa melko helposti. Gel-Trabuco 11 on kiertojäykkä päkiästä kantaan, mutta kärki muotoutuu sopivasti maastoon.

Välipohjassa tuntuu Asicsin tieltä kertynyt osaaminen. Polkukenkä vaimentaa alamäkien, matkan ja terävien muotojen iskut. Silti viestejä alustasta välittyy riittävästi. Gel-Trabuco on mukavan pehmeästi vaimentava muttei huippukimmoisa. Askel pyörähtää päkiältä helposti, mikä nostaa juostavuuden kokonaisuutena kengän vahvuudeksi. Herkkään rallatteluun Asicsin kilometrikenkä ei kuitenkaan ole paras valinta.

Gel-Trabuco 11 istuu kannasta tukevasti, kunhan nauhat on sidottu kunnolla. Tarvittaessa tuplarei’ät mahdollistavat lukkonauhoituksen. Kärjessä piisaa varpaille tilaa. Mukavuuden kääntöpuolena pehmustus imee vettä, ja kahlauksessa kastuttuaan Asics Gel-Trabuco 11 kuivuu hitaasti.

Pukemista helpottaa lenkki kannassa, ja nauhat voi pujauttaa iltissä olevan lenkin alle. Pehmeä iltti eli kengän kieli on kiinnitetty sivuilta päälliseen, joten moskaa ei pääse nauhoituksen alueelta kenkään. Pohjakumi vastaanottaa kärkiosumat, mutta pienempien varpaiden suojus on pehmeähkö. Jalkaholvin kohdalla sekä vastaavalla ulkosyrjällä vesiraja on pohjan tasalla, muualla vahvikkeet pitävät vettä loitolla.    

Keltainen testiväri erottui positiivisesti joukosta, mutta houkutteli valitsemaan mutaisille lenkeille toiset kengät. Värivalikoimaa riittää, mikäli haluat vähemmän erottuvat tai tummemmat kengät.

Lue myös testiarviomme rinnakkaismallista Asics Trabuco Max 2

Asics Gel-Trabuco 11 

  • 334 g EU 44
  • Droppi 8 mm
  • 160 €

 

Lue myös:

Syksyn 2023 polkukengät testissä

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Harjoituskenkä, Polkujuoksu

Merkki

Asics

Välineryhmä

Kengät