Garmin Epix Pro

Lyhyesti

Kirkkautta treeniin – premiumkello arkeen ja juhlaan.

Kuvaus

UUDESSA GARMIN EPIX PRO -mallistossa on yhden sijaan peräti kolme kokoa (42, 47 ja 51 mm), joten eri mieltymyksiin löytyy vaihtoehto. Normikelloissa 42 mm on aivan tyypillinen koko miestenkin ranteisiin, eikä kompakteinkaan Epix Pro anna suorituskyvyssä liikaa tasoitusta.

Painoerot eri versioiden välillä ovat suuret. Titaanikehyksinen siroin Epix Pro painaa 58 grammaa, kun taas teräksellä kehystetty 51-millinen versio ronskit 98 grammaa.

EPIX PRON keskeisin ero sisarmalli Fenixiin on Amoled-näyttö, joka osoittautui testissämme ensiluokkaisen kirkkaaksi ja teräväksi. Huippunäyttö toki vie virtaa enemmän. Valmistajan mukaan pienimmän mallin akku kestää gps-tilassa enintään 28 tuntia, kun taas vastaavankokoisessa Fenix 7S Prossa akunkesto on enintään 37 tuntia. Kyse on pitkälti mieltymyksistä eli arvostatko enemmän akunkestoa vai näytön kirkkautta. Aurinkolatausta Epixissä ei siis ole.

Perusasetuksissa Epix Pron Amoled-näyttö sammuu ”älykellomaisesti” välillä ja syttyy käyttäjän ranteen heilahduksesta. Hivenen ärsyttävän ominaisuuden saa halutessaan muutettua näytön asetuksista, jolloin näyttö on jatkuvasti päällä.

RANNESYKEANTURI on uudistettu, ja kokeilussamme se antoi johdonmukaisesti loogisia sykelukemia. Kellosta löytyy jokseenkin kaikki tarvittava harjoittelun ja palautumisen seurantaan. Mukana ovat muun muassa uusi kestävyyspisteet-toiminto (endurance score) sekä muista malleista tutut aamuraportti ja harjoitteluvalmiuden arvio. Lisäksi kello arvioi juoksutehoa ranneanturin avulla. Myös lajiprofiileja on lisätty.

Musiikin tallennus laitteeseen, Garmin Pay -lähimaksuominaisuus sekä ihkauusi jetlag-avustin auttavat arjessa ja matkustellessa.

KAIKISSA VERSIOISSA on kellon runkoon integroitu taskulamppu, jonka Garmin toi aikanaan ensimmäisenä Enduro 2 -malliinsa. Lampussa on säädettävä kirkkaus, vilkkuvalo sekä punainen turvavalomoodi. Led-valaisin on saatavilla Epix Pron ohella myös Fenix Pron kaikissa versioissa sekä Instinct 2X Solar -versioissa. Pilkkopimeässä led-valo valaisee mainiosti ja auttaa taatusti monissa arkisissa tilanteissa.

Testaamamme Epix Pron 42-millinen Sapphire-versio (pääkuva, 1 189 €) on toimiva ja huomattavan tyylikäs treenikello, jota kelpaa käyttää myös muiden kuin urheiluasusteiden kanssa.

Vakiona tullut sinänsä kaunis nailonranneke oli kuitenkin pettymys. Treenikäyttö alkoi näkyä siinä välittömästi ja istuvuuskin jätti toivomisen varaa. Kovaan käyttöön tarvitaan siis urheiluun soveltuva silikoniranneke (52 €). Kätevän QuickFit-lukituksen ansiosta tyyliin sopivan rannekkeen vaihtaminen on helppoa.

Garmin Epix Pro

  • Kolme runkokokoa: 42, 47 ja 51 mm
  • Paino 58–98 g
  • Useita värejä ja versioita
  • Hinta 879–1 189 €
  • garmin.com

+ Plussat

  • upean kirkas näyttö
  • kattavat ominaisuudet treeniin ja arkeen
  • tyylikäs ulkonäkö, taskulamppu

– Miinukset

  • hintava, testikellon heikkolaatuinen ranneke

Lue myös:

Garmin Instinct Crossover

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Älykellot, Sykemittarit

Merkki

Garmin

Välineryhmä

Älykäs harjoittelu