Garmin Instinct Crossover

Lyhyesti

Viisarien vietävänä.

Kuvaus

GARMIN INSTINCT CROSSOVER on arkitilassa aivan kuten tavallinen analoginen kello, jossa oikeat osoittimet näyttävät aikaa. Kun käyttäjä aloittaa harjoituksen tai tekee kellolla muita toimenpiteitä, viisarit siirtyvät aktivoituvan taustanäytön tieltä vaakatasoon. Samaa hybridiälykellotekniikkaa Garmin on käyttänyt jo vuodesta 2016 lähtien vivomove-mallistossaan. Taustanäytön ulkoasua voi luonnollisesti muokata.

Teräksellä vahvistettu kehys ja kuituvahvisteisesta polymeeristä rakennettu kuori on lämmön- ja iskunkestävä, ja se kestänee vähän rouheampiakin juoksuseikkailuja. Kellon 45-millinen runko on sopusuhtainen ja vain 65-grammaisena se ei paljon ranteessa paina.

Itsevalaisevien osoittimien ja indeksien lumeominaisuus on kohtuullisen hyvä, ja hauskana yksityiskohtana esimerkiksi sekuntikellolla aikaa otettaessa osoittimet menevät päällekkäin ja muodostavat eteenpäin raksuttavan sekuntiviisarin.

MIKÄÄN TÄYSOSUMA tämä crossover-kello ei kuitenkaan ole. Taustanäytön pienen koon tajuaa viimeistään ensimmäisellä lenkillä pimeässä. Instinct Crossoverin näyttö on halkaisijaltaan vain 23 mm. Esimerkiksi rungon kooltaan vastaavissa laitteissa, kuten FR 255 ja Fenix 7S -malleissa näytöt ovat molemmissa selvästi suurempia (33 mm ja 30,4 mm). Lukemien tihrustaminen kylläkin helpottuu, kun näytön kirkkauden säätää 80–90 prosentin lukemiin.

Näppäintuntuma on hyvä, mutta matalalle runkoon sijoitettuihin nappuloihin ei oikein saa otetta esimerkiksi hiihtohanskat kädessä. Plussaa sen sijaan tulee pitkästä rannekkeesta. Se on riittävän pitkä esimerkiksi, jos haluat pukea kellon hiihtotakin tai märkäpuvun hihan päälle.

SUORITUSKYVYN osalta Crossover ei petä. Gps- ja rannesykelukemat toimivat varmasti, emmekä havainneet testikäytössä mitään oleellisia virhelukemia. Akunkestoa valmistaja lupaa gps-tilassa jopa 25 tuntia ja älykellotilassa enintään 28 päivää. Joitakin huippuominaisuuksia tästä toki puuttuu, mutta esimerkiksi kätevä lähimaksuominaisuus Garmin Pay tästä onneksi löytyy.

Pelkästään juoksua tavoitteellisesti harrastavalle tämä ei välttämättä ole ykkösvalinta, lähinnä pienen näytön takia. Monikäyttöinen ja omalla tavallaan tyylikäs kello sopii kuitenkin monenlaisesta urheilusta nauttivalle seikkailijalle. Se erottuu massasta, eikä lähimmiltä kilpailijoilta edes löydy vastaavaa.

GARMIN Instinct Crossover

  • Paino 65 g
  • Rungon koko 45 mm, näytön halkaisija 23 mm
  • Saatavilla Standard, Solar ja Tactical-versioita, viisi eri väriä
  • Hinta 569–679
  • garmin.com/fi

+ Plussat

  • analoginen kellotaulu, gps- ja sykemittauksen toimivuus, tyyli sopii arkeen ja treeniin

– Miinukset

  • pieni näyttö, nappulat hankala käyttää hanskat kädessä

 

Lue myös:

Garmin Forerunner 255 – opastava maksukello

 

TEKSTI PENA REKIRANTA KUVAT GARMIN

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Urheilukellot

Merkki

Garmin

Välineryhmä

Älykäs harjoittelu, Juoksu