Garmin Index S2

Lyhyesti

Paino pilveen.

Kuvaus

Ravinnon ja energiankulutuksen sopiva suhde selviää periaatteessa yksinkertaisesti vaakakäynneillä. Päivittäisvaihtelut kuitenkin häiritsevät tulkintaa vaikka vakioisit puntarivisiitin aamun alkuun. Kehossa oleva nestemäärä nimittäin heiluttelee painoa selvästi enemmän kuin edellispäivänä syöty energiamäärä. Nesteen kertymisen takia myös ylimääräinen suola vaikuttaa yksittäiseen mittaukseen kaloreita enemmän.

Nettiin yhdistetty Garmin Index-vaaka lähettää tiedot automaattisesti pilvipalveluun, kunhan langattoman lähiverkon yhteys on avoinna. Garminin sovelluksesta tietoja voi seurata viikon, kuukauden tai vuoden aikajänteellä. Muutokset on helppo havaita, kunhan käyt puntarilla säännöllisesti.

Matalaa painoa tavoittelevan kannattaa huomioida, että jatkuva liian vähäinen energiansaanti voi johtaa kehon säästöliekkiin. Silloin paino voi pysyä ennallaan vaikka söisi liian vähän. Lue haitallisesta energiavajeesta jutusta Suhteellinen energiavaje – syötkö varmasti tarpeeksi?.

Garmin Indexin kakkosversio näyttää punnituksen jälkeen painon ja käppyrän sen kehityksestä. Näkyviin tulevat myös ero edelliseen mittaukseen, painoindeksi, rasvaprosentti, luustolihasmassa, luumassa, kehon vesipitoisuus ja sääennuste. Erotus edelliseen mittaukseen kertoo nestehävikin eli juomatarpeen, jos käyt vaa’alla ennen ja jälkeen pitkän hiostavan lenkin.

Rasvaprosentin mittaus perustuu sähkövirran kulkuun kehon läpi, joten kehon koostumuksen lisäksi mittasuhteet vaikuttavat tulokseen. Tulos saattaa poiketa reilustikin pihtimittauksesta. Tulokset ovat kuitenkin mittauskertojen välillä loogisia eli sopivat hitaiden muutosten seurantaan.

Omistaja voi kirjata laitteelle enintään 15 käyttäjää, joilla kaikilla pitää olla tietojen kerryttämistä varten Garmin-tili. Painon voi punnita myös ilman kirjautumista, mutta kokeilussa vierailijan painot sekoittuivat liian helposti lähimmän painoiseen kirjattuun käyttäjään, jolloin tiedot matkasivat hänen Connectiinsa dataa sekoittamaan.

Sääennuste kuulostaa kikkailulta, mutta itse asiassa sen näkeminen aamuisella vaakakäynnillä olisi kätevää. Ikävä kyllä näytölle tuli Pohjois-Suomessakin ilmeisesti Helsingin ennuste, eikä paikkakuntaa voi valita. Testasin vaakaa ennen myynnin aloitusta, joten virhe saattaa korjautua ohjelmistopäivityksenä.

  • Garmin Index S2 | musta ja valkoinen väri | 159 €

 

Teksti Tomi Savolainen

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Vaaka

Välineryhmä

Älykäs harjoittelu

Merkki

Garmin