Inov-8 Trailfly Ultra G300 Max

Lyhyesti

Inov-8 Trailfly Ultra G300 Max on pitkien matkojen ja korkeiden viikkokilometrien kenkä. Sen juostavuus ja rullaavuus ovat huomattavasti paremmat kuin paino antaa olettaa.

Kuvaus

Inov-8 Trailfly Ultra G300 Max on pitkien matkojen ja korkeiden viikkokilometrien kenkä. Grafeeni vahvistaa pohjan lisäksi uutuutena välipohjan foam-vaimennusta. Inov lupaa, että välipohja palauttaisi kenkään kohdistuvaa energiaa askeleeseen neljänneksen tyypillistä vaimennusta paremmin ja kymmenen prosenttia paremmin kuin Inov-8 Terraultra G270.

Lenkin kuluessa juoksukengissä vaimennus menee hieman kasaan ja palautuu hiljalleen juoksun jälkeen. Inovin mukaan grafeenin ansiosta välipohja pitää ominaisuutensa yksittäisellä juoksulla pidempään. Kengän pitäisi myös kestää kokonaiskilometrejä poikkeuksellisen hyvin.

300–400 testikilometriä pohjoisen vaativilla poluilla sai kengän vaikuttamaan kestävältä. Silmämääräisesti vain kengän kärkinappula on selkeästi kulunut. Kankaat ovat kunnossa eikä vaimennus vaikuta heikentyneen olennaisesti.

Kengästä on saatu kestävä ainakin osin painon kustannuksella. Inovista oli testissä poikkeuksellisesti vain suuri koko US 14, EU 48. Vaaka näytti sille peräti 440 grammaa, kun aiemmin testaamamme Inov-8 Terraultra G270 painoi samankokoisena 350 grammaa. 90 gramman ero on huomattavan suuri, sillä Inov väittää eroksi vain 30 grammaa. Terraultrasta pienempi testikokomme US 10,5 oli 277 gramman painollaan linjassa 270 gramman lupauksen kanssa. Kyseisten mittausten valossa Inov-8 Trailfly Ultra G300 Max painaa luultavasti tyypillisenä miesten testikokonamme 350–360 grammaa luvatun 300 gramman sijaan.

Lukemia ei kuitenkaan kannata pelästyä liikaa. Inov on painoaan kepeämmän ja ketterämmän tuntuinen – joskaan ei toki kikkapolkujen vauhtikenkä. Trailflyn rullaavuus ja juostavuus johtunevat pohjan rakenteesta ja rocker-maisesta muodosta, jossa kärki ja kanta ovat selvästi keskiosaa ylempänä eli seistessä irti alustasta. Kantaosan edessä oleva poikittaissuuntainen uurre jakaa pohjan kahtia ja toimii nivelmäisesti. Lisäksi kengän kärki joustaa hieman muuta pohjaa enemmän sekä pituus- että kiertosuuntaan – tosin roimasti vähemmän kuin samaan aikaan testaamamme selvästi kepeämmän Dynafit Feline SL:n kärki.

Inov-8 Trailfly Ultra G300 Max ei ole niin suojaava kuin painon perusteella voisi olettaa. Kärjen pieni vahvike hoitaa suorat kiviosumat ja paksu pohja pehmentää alustan epätasaisuuksia. Rakkakivet tuntuivat kuitenkin yllättävästi läpi jalkaholvin kohdalle iskeytyessään ja huolimattomalla askeleella kivet iskeytyivät herkästi jalan sisäsyrjään. Korkean pohjan ja reunamuovin ansiosta sukat kastuvat vasta, kun pohja uppoaa nelisen senttiä lätäkköön tai mutaan.

Inov piti hyvin kaltevilla märillä pinnoilla ja juurakoissa, mutta kostealta kiveltä ylämäkeen ponnistaessa Trailflyn ote kirposi turhan herkästi.

Trailflyssa varpaille on melko hyvin tilaa sivusuunnassa. Kanta ja jalan keskiosa istuvat kenkään asiallisesti. Litteät nauhat ovat liukkaat eivätkä pysyneet aina edes tuplasolmulla kurissa.

Juoksutuntumaltaan Trailfly on pehmeämpi ja rullaavampi kuin Terraultra G270, jossa kanta ja päkiä ovat samalla korkeudella. Jälkimmäisen tuntuma maastoon on kuitenkin tarkempi.

  • Hinta 195 €
  • Droppi 6 mm
  • Paino 300 g (valmistajan ilmoittama, luultavasti alakanttiin)
Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Polkujuoksu

Merkki

Inov-8

Välineryhmä

Kengät

Arvio
4.00 out of 5