Merrell MTL Long Sky 2

Lyhyesti

Suomalaisten polkumaratonien luottokenkä.

Kuvaus

Kisatiimin toiveesta Merrell madalsi Long Skyn kakkosversioon droppia puoleen. Alkukesällä Suomeen ehtivä uutuus keräsi edellisen mallin tavoin kiitoksia juoksutuntumallaan. Merrell MTL Long Sky 2 on kimmoisa, ja vaimennus riittää maltillisille ultramatkoille. Keskiosa ei ole kovin kiertojäykkä, mikä vaatii hyvää askellusta ja toisaalta sallii kengän mukautumista maaston mukaan. Rullaavuudesta näkemykset menivät ristiin, mutta valtaosin juostavuutta kehuttiin.

Lumella tuntuma alustaan oli mainio, pitkittäis- ja sivuttaispito herättivät valtaosalla luottamusta. Vibram-pohjan kookas kuviointi on yhtenevä märässä maastossa pitäväksi todetun ykkösversion kanssa, ja lisänä pohjakumiin on tehty pikkuisia harjanteita. Kuvio tuskin tukkeutuu mudasta tai osoittautuu liirailualttiiksi. 

Testaajamme kehuivat Merrellin istuvuutta, joskin yhdelle jalkaholvin tuki oli liian korkea. Lesti on kapeahko, mutta varpaille jäi sopivasti vapautta liikkua ja toimia. Suojaavaa ilttiä eli kengän kieltä kiitettiin. Lenkit kantapään takana ja iltissä auttoivat pukemista. Karhean materiaalin ansiosta nauhat eivät löystyneet herkästi. Kärkisuoja on pikkuinen ja jalan sivut ovat alttiina kivi-iskuille.

Ykkösversion turhan heikko päällyskangas vaihdettiin kestävämmältä vaikuttavaan verkkomaiseen materiaaliin. Se päästi selkeästi ilmaa läpi, joten vesi poistunee kengästä hyvin. Toisaalta varvastilan sivulta kosteus pääsee myös sisään helposti.

Merrell MTL Long Sky 2

  • Sprintti-ultra 2–7

  • Droppi 4 mm

  • Paino 255 g N US 9, 297 g M US 10

  • 140 €

+  Plussat

  • Tuntuma alustaan
  • Istuvuus

– Miinukset

  • Kärjen suojaus

Lue myös:

Polkujuoksukengät 2022 testissä – ennätyskenkien ominaisuuksia poluille

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Polkujuoksu

Merkki

Merrell

Tuki / Ohjaus

Neutraali

Välineryhmä

Kengät