Polar Vantage V2

Lyhyesti

Suorituskyvyn mittaaja

Kuvaus

Polar Vantage V2 on nimensä mukaisesti päivitys ykkösversiosta. Mukana ovat keväällä esiteltyyn Grit X -malliin tulleet toiminnot kuten Komoot-palveluun yhdistetty reittiopastus, lenkin aikaiset ruoka- ja juomamuistutukset, säätiedot, mäkivetojen seurantaan sopiva sovellus sekä toteutuneen unen huomioivat treenisuositukset.

Suomalaismerkki on jatkanut multisportkellon kehittämistä omalla tiellään. Polar Vantage V2:ssa hapenottokyvyn ja palautumisen arvioinnin voi tehdä useilla eri testeillä tai luottaa juoksulenkkien ja jatkuvan sykemittauksen perusteella tehtäviin laskelmiin.

Polar kehitti tuoreeseen Vantageen uusina ominaisuuksina suorituskyvyn testit juoksuun ja pyöräilyyn. Fillarilla tehdään ftp-testi, joka antaa tunnin ajossa suurimman ylläpidettävän jatkuvan tehon. Valittavina ovat 20, 30, 40 ja 60 minuutin versiot, ja testi vaatii wattianturin. Polar suosittelee vastuksella ajoa, mutta testin voi tehdä myös rauhallisella reitillä ulkona.

Erityiset testit ovat Polarin ajattelussa yhä tarpeen, jos arvioista halutaan tarkat. Urheilijalla tämä pitääkin paikkansa. On hyvä, että kehitystä voi seurata omalla kellolla laboratoriotarkkojen hengityskaasutestien välillä.

Polar Vantage V2 – testijuoksu ja palautuminen

Testijuoksuun kannattaa valita tasainen reitti, jolla ei tarvitse pysähtyä. Nopeus vaikuttaa olennaisesti mittaukseen, joten vältä paikannukselle hankalia katveita ja tiukkoja käännöksiä. Radalla ei kannata testiä juosta, sillä mittarissa ei ole Garminin kaltaista ratajuoksutilaa vaan tarkkuus heittää liikaa.

Kiihtyvän juoksun voi viedä maksimiin saakka, mutta Polar antaa jo maltillisemmasta rääkistä arviot maksimaalisesta hapenottokyvystä sekä maksimaalisesta aerobisesta nopeudesta ja tehosta.

Ykkösversion tavoin Polar Vantage V2 laskee juoksuwatit ohjelmallisesti kellon antureiden datasta sekä seuraa harjoittelun tuottavuutta. Jalkalihasten palautumista Vantage V2 mittaa uudella hyppytestillä. Jos pomppu jää aiempien kertojen vertailuarvoista, jalat eivät ole palautuneet riittävästi nopeus- tai voimatreeniin.

Mikäli käytät sykevyötä ja teet ortostaattisen testin aamuisin, Recovery Pro kertoo palautumisen mittarin ykkösversion tavoin. Sykevyö tarvitaan tarkkoihin sykevälitietoihin.

Muutoin palautumisen arviointi perustuu unta seuraavaan Nightly Rechargeen. Sitä kannattaa seurata ainakin kokeeksi. Tulosten avulla saattaa huomata esimerkiksi myöhäisen kahvittelun, alkoholin tai vieressä kierivän lapsen vaikutuksen unen palauttavuuteen.

Rannesykemittaus ei vielä täydellinen

Alumiinikehyksinen kakkosversio on 20 prosenttia ykköstä kevyempi ja painaa vain 52 grammaa. Grit X:n tavoin akunkestoksi luvataan tarkalla matkanmittauksella erinomainen 40 tuntia.

Rannesykemittaukseen on tehty pieniä ohjelmistoviilauksia Grit X:stä. Polar Vantage V2 antoi pyöräillessä ja juostessa hankalasta testiranteesta liian epäluotettavat tiedot. Keskivaikeassa ranteessa mittaus kuitenkin toimi.

Grit X:n tavoin matkanmittaus toimii hyvin – kuten mittareiden nykyisessä kilpailutilanteessa pitääkin.

Reittiopastus vaatii Komoot-palvelun, joka on maksuton vain yhdelle pienelle alueelle. Lisäksi osassa Suomea maksuttomia alueita ei tarjota. Kyse on pelkästä murupolusta eli maastokarttaa ei Polariin saa.

Polar Vantage V2 | 52 g | 3 eri väriä | 500 € | Sykevyön kanssa 550 €

 

Lue myös Arms of Andes

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Älykellot, Sykemittarit, Urheilukellot

Välineryhmä

Älykäs harjoittelu, Hiihto, Juoksu, Triathlon

Merkki

Polar