Salomon S/MAX eSKIN

Lyhyesti

Salomon S-MAX on helppohiihtoinen suksi kuntoilijalle.

Kuvaus

Testasimme Salomonin osittain kierrätysmateriaalista valmistetun Salomon S/MAX-karvasuksen ja siirrettävän Shift-In siteen.

Salomon S/MAX eSKIN -karvasuksen vaahtorunko on valmistettu 45-prosenttisesti muovisista kierrätyspulloista. Samaa periaatetta merkki soveltaa myös Index.01 -juoksukengässä, joka on lähes kokonaan kierrätettävä. Sen välipohjasta valmistetaan Salomonin alppikenkiä.

Hiihdimme S/MAXeilla selkeällä pakkaskelillä, nollakelin uudella kostealla lumella pehmeällä ladulla, liippaladulla nollakelissä sekä jauhomaisessa ja pehmeässä tykkilumessa.

Pito oli kuivalla luonnonlumella erittäin hyvä ja myös pehmeässä tykkilumessa hyvä. S/MAX luisti mainiosti, kun sidettä siirsi toiseksi taaimpaan asentoon.

Myös pehmeässä uudessa lumessa nollakelillä suksi oli helppohiihtoinen. Pinnaltaan kiiltävällä ja kovalla ladulla pito oli niukahko. Siteen siirtäminen eteen paransi pitoa. Koska hiihtotekniikka on yksilöllinen ja lumiolot vaihtelevat, omaan hiihtoon ja lumioloihin parhaiten sopivaa siteen paikkaa kannattaa kokeilla. S-MAX on helppohiihtoinen suksi kuntoilijalle.

SALOMONIN UUTTA SHIFT-IN-SIDETTÄ  voi säätää myös sukset jalassa. Säätö tapahtuu salpaa kiertämällä. Portaita on viisi ja siirtoväli lähes puoli senttiä pienempi kuin Rottefellan vastaavassa Move-siteessä. Tämä on selvä etu, sillä lyhyempi porrastus tuo siteen säätämiseen lisää tarkkuutta Moveen verrattuna.

Siteen rakenne on tukeva, ja säätö toimi testihiihdoissa moitteettomasti. Säätösalpa on kuitenkin pienikokoinen ja mekanismi kohtuullisen jäykkä, joten siteen siirtäminen sukset jalassa vaatii enemmän sormivoimia kuin Move-siteen säätäminen.

 

Lue myös:

Salomonilta uusi S/MAX karvasuksi

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Skin-sukset, Suksen siteet

Merkki

Salomon

Välineryhmä

Sukset