Salomonilta uusi S/MAX karvasuksi

Lukulistalle
ClosePlease login

Salomon toi markkinoille uuden S/MAX eSkin -pitokarvasuksen, jonka ydin on valmistettu muovisista kierrätyspulloista. Suksi myydään yhdessä Atomicin ja Salomonin kehittämän uuden siirrettävän Shift-In-siteen kanssa, jota voi säätää ottamatta suksia jalasta.

Salomon S/MAX eSkin on suunniteltu S/LAB Carbon Classic -suksen pohjalta. Sen paksuus ja sivuprofiili ovat samat kuin tässä World Cup -mallissa.

Vaahtorunko on valmistettu muovisista kertakäyttöpulloista. Uusi vaahtoydin on nimeltään S-Core 45. Nimi tulee siitä, että 45 % ytimestä on valmistettu kierrätysmuovista. Näin muovia saadaan pysyvään käyttöön.

Hiihdimme uudella skinisuksella ja Shift-In-siteellä selkeällä pakkaskelillä uudella lumella, nollakelin uudella kostealla lumella pehmeällä ladulla, liippaladulla nollakelissä sekä jauhomaisessa ja pehmeässä tykkilumessa.

Pito oli kuivalla luonnonlumella hyvä ja myös pehmeässä tykkilumessa riittävän hyvä. S/MAX luisti mainiosti, eikä karvan etuosa hangannut lumeen.

S/MAX eSkin -karvasuksen ydin on valmistettu 45-prosenttisesti kierrätysmuovista.

Pehmeässä uudessa lumessa nollakelillä S/MAX piti ja luisti hyvin. Huomattavasti liippaantuneella eli pinnaltaan kiiltävällä ja kovalla ladulla potku oli kuitenkin tehtävä terävästi.

Shift-In siteen säätö toimii varmasti salpaa kiertämällä, eikä suksia tarvitse ottaa jalasta siteen siirtoa varten.

Shift-In-sidettä voi säätää salpaa kiertämällä ottamatta suksia jalsta.

Paras pidon ja luiston yhdistelmä pakkaskelillä oli siteen ollessa taaimmaisessa tai toiseksi taaimmaisessa asennossa. Koska hiihtotekniikka on yksilöllinen, jokaisen hiihtäjän kannattaa kokeilla omaan hiihtoon ja lumioloihin parhaiten sopiva siteen paikka.

S-MAX on hyvin pitävä ja mainiosti luistava suksi kuntoilijalle.

  • S/MAX eSkin -pitokarvasukset ja Shift-In siteet 450 €
  • salomon.com

 

Teksti Seppo Anttila

Vastaa