Ingebrigtsen ei ollut yllätettävissä – Moraa pomppi voitonriemusta – Yavi loistovauhdissa

Lukulistalle
ClosePlease login

Jakob Ingebrigtsen ei ollut toistamiseen yllätettävissä Budapestin MM-kisoissa. Miesten 1500 metrin loppuhetkillä britti Josh Kerr kiristi norjalaisen ohi ja voittoon.

Kisojen päätöspäivänä 5000 metrin finaalissa Ingebrigtsen juoksi päätöskierroksen 52,45:een ja uusi viime vuoden Eugenen MM-kisoissa voittamansa mestaruuden ajalla 13.11,30.

Loppusuoralla Ingebrigtsen nousi tiukassa taistelussa ohi toiseksi sijoittuneen Espanjan Mohamed Katirin, joka ei pystynyt vastaamaan norjalaisen loppuvetoon. Katirin aika oli 13.11,44. Kenian Jacob Krop otti MM-pronssin ajalla 13.12,26.

– Toisen maailmanmestaruuden voittaminen on tietysti hienoa, mutta olin hyvin väsynyt. Yritin säästää energiani voittaakseni muut lopussa. Se oli ainoa tapa tänä iltana, MM-kisojen aikana sairastanut Ingebrigtsen sanoi.

– Tiesin, että jos taktiikkani olisi parempi kuin kilpailijoillani, minulla on mahdollisuus voittaa, ja niin tapahtui. Se toimi aivan täydellisesti. Se oli erittäin kova juoksu, varsinkin viimeiset 40-50 metriä. En ole ollut parhaimmillani, mutta minulla oli motivaatiota ja sain paljon tukea.

Moraa vahvin loppusuoralla

Naisten 800 metrin finaalissa Kenian Mary Moraa pomppi riemusta oltuaan vahvin loppusuoran kiritaistossa. Mora piti kovavauhtisen juoksun lopun tiukassa taistossa  britti Keely Hodgkinsonin ja Yhdysvaltain Athing Mun takanaan ja kiri voiton ennätyksellään 1.56,03. Mu voitti matkan Tokion olympialaisissa toissa vuonna ja viime kesänä Eugenen MM-kisoissa.

Mu, joka epäröi pitkään osallistumistaan MM-kisoihin, piti keulapaikkaa 400 metrin jälkeen, joka sivuutettiin ajassa 56,01. Sen jälkeen Mu johti juoksua vielä 300 metriä, mutta loppusuoralla Moraa ja MM-hopeansa uusinut Hodgkinson tulivat ohi.

Hodgkinson oli toinen ajalla 1.56,34 ja Mu, joka ehti tällä kaudella kilpailla 800 metrillä vain Yhdysvaltain mestaruuskisoissa, oli kolmas ajalla 1.56,61. Tokion olympiakisojen pronssimitalisti Yhdysvaltain Raevyn Rogers oli neljäs 1.57,45.

Winfred Yavi voittoon loistoajalla

Bahrainia edustava kenialaistaustainen Winfred Yavi voitti naisten 3000 metrin estejuoksun. Hän karkasi päätöskierroksella Kenian Beatrice Chepkoechilta ja vei voiton kaikkien aikojen tilaston neljänneksi nopeimmalla ajalla 8.54,29 ja vajaan viiden sekunnin marginaalilla.

Yavi oli itsekin yllättynyt ajasta.

– En tajunnut, että se oli noin vauhdikas kisa. Tiesin kuitenkin, että minulla on voimia lopussa. Se oli täydellistä, Yavi hehkutti.

Chepkoech oli toinen kauden parhaallaan 8.58,98 ja hänen joukkuetoverinsa Cherotich  kolmas ennätyksellään 9.00,69.

Bolin huikea juoksu sinetöi viestivoiton

Femke Bol, joka voitti Budapestin MM-kisoissa 400 metrin aidat, päätti MM-urakkansa hurjaan 4 x 400 metrin ankkuriosuuteen, jolla hän nosti Hollannin voittoon ohi Jamaikan ja Britannian kauden kärkiajalla 3.20,72.

Hollannin joukkueessa juoksivat myös Eveline Saalberg, Lieke Klaver ja Cathelijn Peeters. Jamaika oli viestissä toinen ajalla 3.20,88 ja Britannia kolmas ajalla 3.21,04.

Miesten 4 x 400 metriä voitti Yhdysvallat joukkueella Quincy Hall, Vernon Norwood, Justin Robinson ja Rai Benjamin. Nelikko toi kapulan maaliin ajassa 2.57,31. Ranska oli toinen maan ennätyksellä 2.58,45 ja Britannia kolmas ajalla 2.58,71.

Artikkeli Ingebrigtsen ei ollut yllätettävissä – Moraa pomppi voitonriemusta – Yavi loistovauhdissa – Bolin huikea juoksu sinetöi viestivoiton julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi